De Bruyne voorlopig niet meer bij België, Ngonge debuteert

Reacties

Cyril Ngonge maakt zijn debuut in de definitieve selectie van België. De voormalig voetballer van PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen is opgeroepen voor de Nations League-duels met Italië en Frankrijk. Kevin De Bruyne heeft zich niet alleen afgemeld voor de komende interlandperiode, maar ook voor de daaropvolgende.

De Bruyne voorlopig niet meer bij België, Ngonge debuteert
© Pro Shots

Sinds zijn vertrek bij FC Groningen in januari 2023 gaat het hard met de loopbaan van Ngonge. Hij maakte indruk bij Hellas Verona en dwong een fraaie transfer af naar Napoli, dat deze zomer achttien miljoen euro op tafel legde voor de 24-jarige aanvaller. Nu staat hij voor de volgende mijlpaal in zijn carrière: de Belg hoopt spoedig te debuteren voor de nationale ploeg.

Ngonge is niet de enige debutant in de definitieve selectie van bondscoach Domenico Tedesco. Malick Fofana (Olympique Lyon), Matte Smets (RC Genk) en Maarten Vandevoordt (RB Leipzig) zijn er eveneens voor het eerst bij. Daar staat tegenover dat Romelu Lukaku en De Bruyne afwezig zijn. Arsenal-aanvaller Leandro Trossard werd vorige interlandperiode nog gepasseerd, maar maakt nu zijn rentree. Ook PSV'er Johan Bakayoko is van de partij. 

'Hij heeft een blessure en heeft ook gevraagd om de volgende interlandbreak in november over te slaan', lichtte Tedesco de afwezigheid van De Bruyne toe. 'Maar wanneer het er echt om gaat, op het WK, zal hij erbij zijn. Bij Romelu Lukaku is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Hij voelt zich nog niet klaar en wil in Napels blijven om daar verder te werken aan zijn fitheid.'

België speelt op 10 oktober tegen Italië en op 14 oktober tegen Frankrijk. De Belgen staan momenteel derde in de Nations League-poule met drie punten.

Do 10 okt.

Ma 14 okt.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
2
2
0
0
5-2
+3
6
2
Frankrijk
2
1
0
1
3-3
0
3
3
België
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Israël
2
0
0
2
2-5
-3
0
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.