'De dingen die ik over Ajax las, waren vaak negatief en verdraaid'

Reacties

Michael Valkanis vindt dat het sentiment omtrent Ajax onnodig negatief was. De rechterhand van John van 't Schip is van mening dat er meer respect mag zijn voor de resultaten van de Amsterdammers.

'De dingen die ik over Ajax las, waren vaak negatief en verdraaid'
© Pro Shots

Ajax klom na de intrede van Van 't Schip en Valkanis van de achttiende plaats op naar de vijfde plaats, maar toch waren de gevoelens bij de achterban niet positief. 'Aanvankelijk haalden we goede resultaten en gingen de supporters weer achter de ploeg staan, daarna ging het een tijdje minder. In voetbal is het echter ook zo dat, los van de filosofie en clubgeschiedenis, bestuurlijke rust zo belangrijk is. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt. En de media waren kritisch en creëerden dingen, dat maakt het lastiger voor spelers', aldus Valkanis tegen Voetbal International.

'Ik lees verder niet veel kranten, maar ik weet wel dat Ajax nou eenmaal goed verkoopt en aantrekkelijk is voor media om over te schrijven. De dingen die ik wel las waren vaak negatief en verdraaid. Zo voelde het soms', vervolgde de Griek.

'Misschien ben ik gewoon te optimistisch, maar de problemen van Ajax zijn niet ontstaan toen wij instapten, maar waren er al langer. Toen we het beter op de rit kregen, dachten veel mensen dat we misschien ook wel derde konden worden. Vanaf dat moment leek het erop dat mensen van buitenaf zich tegen de ploeg en de trainer zijn gaan keren en overdreven kritisch waren. Toen John en ik instapten, dacht überhaupt niemand aan de derde plaats of zelfs de vijfde plaats. Het ging er puur om dat we weer wedstrijden zouden gaan winnen. Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax.'

Zoals gezegd was het sentiment niet bepaald positief. 'Gezien de situatie zoals die was, is dat zeker gelukt. Nu is het aan Ajax om de volgende stap te zetten. Met de ervaring van dit jaar, de juiste spelers, de nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.) en meer leiderschap in het bestuur, moet dat zeker lukken. Het is ook goed voor Ajax dat Alex Kroes terug is.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.