De droom van Max Clark ligt in de voetsporen van Liverpool-ster Robertson

Reacties

Toen Andrew Robertson in 2017 naar Liverpool vertrok, nam Max Clark zijn plek in de Hull City-defensie over. De linksback van Vitesse hoopt in de nabije toekomst opnieuw de voetsporen van Robertson te kunnen volgen en droomt van een kans bij een Premier League-club.

De droom van Max Clark ligt in de voetsporen van Liverpool-ster Robertson
© Pro Shots

Clark was in het seizoen 2017/18 basisspeler bij Hull, voordat hij naar Nederland vertrok. Daar zit de 24-jarige Engelsman nu in zijn tweede jaar bij Vitesse. In januari werd hij in de tabloids nog genoemd als mogelijke versterking voor Liverpool, als back-up voor zijn oude ploeggenoot Robertson. Concreet werd die vermeende interesse echter niet. Clark is nog gewoon speler van Vitesse.

De vleugelverdediger ziet Arnhem duidelijk niet als zijn eindstation. In gesprek met The Times stelt hij dat de ontwikkeling van Robertson laat zien dat een omweg naar de top mogelijk is en Clark wil die weg maar wat graag volgen. 'Andy is nu de beste linksback van de wereld', stelt Clark. 'Zijn progressie en zijn harde werk laten mij zien dat alles mogelijk is. Ik werk er hard voor om dezelfde weg als Andy te bewandelen.'

Ruim vier jaar voor zijn droomtransfer naar Liverpool speelde Robertson nog voor Queen's Park, op het vierde niveau van Schotland. Vervolgens ging het snel. 'Ik ben zo blij voor hem', zegt Clark. 'Hij is een geweldige jongen, een grappige jongen, en hij verdient dit allemaal. We hebben nog samen een voorbereiding gedraaid voordat hij vertrok. Harry Maguire was er toen trouwens ook nog.' Net als Robertson bleef ook Maguire niet bij Hull. Hij ging naar Leicester City en is na zijn transfer naar Manchester United van afgelopen zomer de duurste verdediger aller tijden.

Voor Clark werkt het alleen maar motiverend. 'Hoe zij zich ontwikkeld hebben... Geweldig. Voor mij zal het altijd een droom zijn op een dag zelf in de Premier League te mogen spelen', zegt de voormalig Engels jeugdinternational. Het contract van Clark bij Vitesse loopt na dit seizoen nog een jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.