'De Europa League, die moeten we wel écht halen'

Reacties

Ajax begint donderdagavond officieel aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen FK Vojvodina. Kenneth Taylor (22) kijkt met vertrouwen uit naar die eerste confrontatie in het tweeluik in de tweede voorronde van de Europa League.

'De Europa League, die moeten we wel écht halen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Voor kampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord begint het nieuwe seizoen pas op 4 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax moet tien dagen eerder dus al aan de bak. In een uitgebreid interview met VI vertelt Taylor hoe het is om zo vroeg in het seizoen al te moeten presteren.

'Het zijn wel meteen twee heel belangrijke wedstrijden ja, want de Europa League, die moeten we wel écht halen', vindt Taylor. 'Maar dat is ook wel leuk, want het is meteen een goede test. Normaal gesproken speel je in deze fase dan nog een paar oefenwedstrijden, nu is het direct voor het echie, daar hou ik wel van. Ik heb er vertrouwen in.'

Taylor denkt dat Ajax er klaar voor is. 'Er is een nieuwe energie en een nieuwe vibe, daardoor ontstaat er ook wel echt een bepaald geloof in de groep. De jongens die het vorig jaar moeilijk hadden, doen het nu ook gewoon goed. Ik ben echt positief verrast door iedereen. We trainen hard en maken elkaar beter. Daar ben ik oprecht wel blij mee en trots op.'

Lees het hele interview met Kenneth Taylor in de Voetbal International van deze week of op VI PRO:

Alles over Ajax - FK Vojvodina

Ajax stuit op FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren vooruit op deze Europese wedstrijd.

Remko Pasveer lijkt de eerste keeper te worden bij de Amsterdammers.
Clubwatcher Lentin Goodijk interviewde Kenneth Taylor, die erg optimistisch is
Analyticus Sam Planting schetst Vojvodina als een stugge ploeg.
Zo gaat Vojvodina eruitzien tegen Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.