De Graafschap haalt uit, Eagles nadert periode

De Graafschap deed wat het moest doen om in het spoor te blijven van RBC Roosendaal. Go Ahead Eagles staat er goed voor in de vierde periode.

De Graafschap-FC Omniworld 6-1De Graafschap zette de titelaspiraties kracht bij door FC Omniworld met 6-1 opzij te zetten. Berry Powel voegde opnieuw drie treffers aan zijn totaal toe. De spits scoorde al negentien keer in 21 duels. Powel opende de score en nam ook de 4-0 en de 6-1 voor zijn rekening. De andere goals kwamen op naam van Joost Volmer, Jhon van Beukering en Jeffrey de Visscher. De laatste benutte een strafschop.

VVV-Venlo-AGOVV Apeldoorn 0-0Scoren blijft een probleem bij VVV en daardoor raakte de ploeg van trainer André Wetzel verder achterop bij RBC en De Graafschap. Tegen AGOVV kwam VVV namelijk niet verder dan 0-0. En daarmee mocht de thuisclub de handen dicht knijpen, want namens AGOVV miste Sherjill MacDonald een strafschop. Het gat dat VVV scheidt van koploper RBC groeide tot negen punten en ook in de vierde periode moesten de Venlonaren terrein prijsgeven.

Go Ahead Eagles-Cambuur Leeuwarden 1-0Omdat De Graafschap al een periodetitel op zak heeft, staat Go Ahead Eagles er het beste voor in de tussenstand van de vierde periode. De ploeg uit Deventer verzamelde tien punten uit vier duels en dat zijn er drie meer dan de eerstvolgende ploeg zonder periodetitel: VVV. Tegen Cambuur Leeuwarden werd met 1-0 gewonnen. Na 22 minuten benutte Sjoerd Ars (foto) een strafschop.

FC Emmen-FC Zwolle 3-3In een doelpuntrijk duel behield Zwolle de hoop op winst van de vierde periode moeizaam levend. de Zwollenaren knokten zich terug van een 3-1 achterstand. In de slotfase scoorden Albert van der Haar en Tjeerd Korf namens de gasten die een punt mee naar huis namen. Zwolle heeft nu vier punten minder dan Go Ahead Eagles in de periodestand.

FC Volendam-FC Dordrecht 1-3FC Dordrecht achterhaalde FC den Bosch op de vierde plaats door bij FC Volendam met 3-1 te winnen. Manu Dagher, Moussa Kalisse en Cecilio Lopes waren er met hun goals verantwoordelijk dat de gasten een 1-0 achterstand ombogen tot een winstpartij. Namens Volendam miste Gerard Aafjes vlak voor tijd een strafschop.

Haarlem-BV Veendam 2-0Het door blessures geplaagde Veendam kon het niet bolwerken op bezoek bij Haarlem. Achmed Ahahaoui zette de thuisclub na een kwartier op voorsprong. Samir El Gaaouiri besliste het duel in de laatste minuut.

TOP Oss-MVV 3-0TOP Oss baarde opzien door MVV eenvoudig opzij te zetten. Leon van Dalen bezorgde de thuisclub een snelle voorsprong, die in de tweede helft werd uitgebouwd door doelpunten van Regilio Jacobs en Dave Zafarin.

FC Eindhoven-Stormvogels Telstar 2-1Na een 0-0 ruststand schoot FC Eindhoven in de tweede helft uit de startblokken. Sasa Stojanovic opende de score en niet veel later benutte Tim Nelemans een strafschop: 2-0. Via Jan Bruin kwam ook Stormvogels snel aan een goal, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer in Eindhoven.

Fortuna Sittard-Helmond Sport 0-1Helmond Sport boekte de tweede zege op rij, maar blijft wel hekkensluiter in de Jupiler League. Fortuna-doelman Arjan Christianen blunderde vlak na rust bij een vrije trap van Orlando Smeekes: 0-1. Het slechte duel werd vlak voor tijd ontsierd door rode kaarten voor Angelo Simone (Fortuna) en Ricky Bochem (Helmond). Zij werden bestraft, nadat er een opstootje was ontstaan na een overtreding van Fortunees Wasiu Taiwo op Helmond-keeper Zeegers.