De Graafschap huurt Nederlands talent van RB Leipzig

Reacties

De Graafschap heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met Yannick Eduardo. De achttienjarige aanvaller wordt gehuurd van RB Leipzig.

De Graafschap huurt Nederlands talent van RB Leipzig
© Pro Shots

Afgelopen seizoen viel Eduardo op in de Youth League, waarin hij vijf keer tot scoren kwam in zeven optredens. In de Bundesliga voor Onder 19-teams fabriceerde de spits negentien doelpunten in 27 wedstrijden. Eduardo is een in Tsjechië geboren Nederlander die eerder in de jeugdopleiding van NEC uitkwam.

Technisch directeur Peter Bijvelds van De Superboeren verwacht veel van zijn jongste versterking. 'Yannick is unaniem door onze scouting als een uitstekende optie voorgedragen', zegt de bestuurder op de clubsite van de Keuken Kampioen Divisie-club. 'Ook de staf is zeer content met zijn komst. Hoewel Yannick natuurlijk nog jong is, is hij fysiek sterk en snel. Dat geeft ons het vermogen om dynamisch te kunnen spelen.'

De Graafschap eindigde vorig seizoen als zesde in de Keuken Kampioen Divisie en strandde vervolgens in de eerste ronde van de play-offs tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.