De Graafschap loopt weer verder uit

De Graafschap is weer een stap dichter bij de titel. De Superboeren wonnen van Haarlem, terwijl RBC vlak voor tijd de zege verspeelde bij FC Volendam.

Haarlem-De Graafschap 0-3
De Graafschap bleek ook niet door Haarlem af te stoppen. Na een half uur was het duel eigenlijk al gespeeld, zo sterk waren de Doetinchemmers. Opnieuw was het beruchte spitsenduo van De Superboeren doorslaggevend. Jhon van Beukering opende de score in de negentiende minuut door in de rebound toe te slaan, een kwartier later verdubbelde Berry Powel het verschil op aangeven van Ard van Peppen. Met zijn 26ste goal van dit seizoen bepaalde Powel halverwege de tweede helft de eindstand op 0-3 met een rake kopbal.

FC Volendam-RBC Roosendaal 1-1
Een doelpunt van Rowin van Zaanen in de laatste minuut maakte een einde aan de kampioensaspiraties van RBC. De ploeg van Robert Maaskant had halverwege de tweede helft nog wel een voorsprong genomen via Laurens ten Heuvel, maar zag vlak voor tijd de winst door de vingers glippen, toen Johan Pater zijn ploeggenoot wegstuurde door een bal door te koppen.

MVV-FC Dordrecht 1-1
MVV kende een bliksemstart dankzij een snelle goal van Harrie Gommans. De spits benutte in de eerste minuut een strafschop nadat Daniel Gomez was neergehaald. Daarna beheerste Dordrecht de wedstrijd, met de gelijkmaker als beloning. Adil Auassar werkte de bal over Serge van den Ban in het doel. Tijdens de rust deelde Roelof Luinge rode kaarten uit aan Auassar en Sven Lintjens vanwege een knokpartij. Beide ploegen kregen nog enkele grote kansen, maar een winnaar leverde dat niet op.

BV Veendam-FC Den Bosch 0-2
Al in de tiende minuut zette Robbie Haemhouts de bezoekers op voorsprong met een fraaie solo-actie. En de Belg tekende in de 86ste minuut ook voor de tweede Bossche goal. De ploeg van coach Theo Bos passeert Dordt en is derde.

Go Ahead Eagles-VVV-Venlo 0-1
VVV was het gehele duel de onderliggende partij, maar doelman Rein Baart slaagde erin zijn doel schoon te houden, ondanks het aandringen van Go Ahead. Dirk Jan Derksen scoorde wel. Nadat de bal in de 35ste minuut terugkwam via de paal tekende de spits van VVV voor zijn vijftiende treffer van dit seizoen.

AGOVV Apeldoorn-Stormvogels Telstar 0-2
Stormvogels maakte voor rust al het verschil in Apeldoorn. Jan Bruin en Richmond Bossman maakten de doelpunten. Het was de vijftiende goal van Bruin deze competitie.

FC Omniworld-FC Zwolle 2-7
In Almere was het duel rap gespeeld. Nadat Petri Oravainen in de tiende minuut al voor de Zwolse 1-0 had gezorgd, ging doelman Beau Molenaar ongelukkig in de fout tegen Tjeerd Korf. Hij moest met rood van het veld omdat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Jordy Zuidam verzilverde de strafschop. Via nogmaals Oravainen en Niklas Moisander was het 4-0 bij rust. In de tweede helft voerden Anton Jongsma, Jeroen Hessing (eigen doelpunt) en Soares de score op.

TOP Oss-FC Emmen 4-0
Ook in Oss was de spanning vlot verdwenen. Rik van de Langenberg zette in de tweede minuut de thuisploeg al op voorsprong, een kwartier later was het de beurt aan Revy Rosalia: 2-0. Op slag van rust besliste Wouter van den Herik het treffen.

Cambuur Leeuwarden-Helmond Sport 0-0

FC Eindhoven-Fortuna Sittard 0-1
Fortuna boekte de derde zege op rij. In Eindhoven was de ploeg van coach Frans Körver vooral in de eerste helft sterk. Cedric Olondo kopte al in de vierde minuut raak. Na rust was Eindhoven enkele keren dichtbij de gelijkmaker totdat Emrullah Guvenc met een prachtig schot vanaf dertig meter de zege veiligstelde.