De Graafschap makkelijke prooi voor FC Twente

FC Twente hoefde niet diep te gaan om De Graafschap aan de kant te zetten (3-0). Een fout van Erik Heijblok maakte het er nog eenvoudiger op.

Na ruim een half uur kreeg FC Twente de openingstreffer in de schoot geworpen. De Graafschap-keeper Heijblok liet een hoge bal van Eljero Elia uit zijn handen glippen. Blaise N'Kufo was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

De Graafschap, dat voor rust weinig had kunnen uitrichten, probeerde met verse kracht Donny de Groot de schade te repareren. Geert den Ouden trof de Twentse keeper Sander Boschker op zijn weg. In plaats van de gelijkmaker kreeg de Doetinchemse formatie doelpunten van Romano Denneboom en in blessuretijd Stein Huysegems om de oren.