De Graafschap raakt langzaam op stoom

De Graafschap komt langzaam in vorm en versloeg nu ook VVV-Venlo. Bij FC Omniworld-Stormvogels Telstar werd liefst zeven keer gescoord.

De Graafschap-VVV-Venlo 4-2Voor twee ploegen die in de voorbeschouwingen op het seizoen hoog ingeschat werden, was het aan- of afhaken bij de top van het klassement. De Graafschap bleek een klasse beter en meldt zich na een slechte seizoenstart bovenin.

Berry Powel maakte zijn zevende doelpunt van het seizoen. Het was de derde treffer van De Graafschap in dit duel. Jhon van Beukering (foto) en Reinier Robbemond gingen hem voor. Van Beukering maakte in de tweede helft nog een goal. Voor VVV scoorden Frank van Kouwen en Dirk Jan Derksen tegen.

FC Omniworld-Stormvogels Telstar 2-5In Almere was de wedstrijd binnen een kwartier gespeeld. De gasten hadden toen al een 3-0 voorsprong in handen. Melvin Holwijn opende de score al na drie minuten, gevolgd door goals van Jan Bruin (achtste minuut) en Frank Korpershoek (dertiende minuut). Na de rode kaart van Nordin Amrabat bij de thuisclub was het pleit helemaal beslecht.

In totaal vielen er zeven doelpunten te bewonderen. Richmond Bossman maakte het vijftal treffers van Stormvogels compleet. Namens Omniworld doelpuntten Remco Heerkens en Arana Barantes.

MVV-FC Zwolle 4-2MVV kende een goede avond tegen Zwolle. Damien Miceli zette de thuisclub op voorsprong, maar Zwolle kwam op gelijke hoogte via een doelpunt van Anton Jongsma. Routinier Mark Luijpers bracht MVV opnieuw aan de leiding. Zijn goal na ruim een uur spelen werd gevolgd door treffers van Harry Gommans en Fabio Caracciolo. Voor Zwolle wist alleen Silvino Soares het net nog te vinden.

Haarlem-FC Emmen 2-1Haarlem boekte een goede thuiszege op Emmen en nestelde zich in het linkerrijtje. De van FC Utrecht gehuurde Samir El Gaaouiri opende de score. Spits Hendrik van Beelen verdubbelde de marge tien minuten na de openingstreffer. Geoffrey Verweij bracht Emmen tegen zijn oude club een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd, maar de drie punten bleven in het bezit van Haarlem.

AGOVV Apeldoorn-Helmond Sport 1-1AGOVV stond na zes minuten al met tien man na een rode kaart voor Santinho Lopes Monteiro. De 1-0 voorsprong van Helmond Sport via Ivar van Dinteren was een logisch gevolg. AGOVV bleef in ondertal knokken en werd beloond met een gelijkmaker vlak voor het eindsignaal. Sherjill MacDonald tekende voor zijn zevende treffer van het seizoen.

TOP Oss-Fortuna Sittard 2-1TOP Oss pakte de eerste winst van het seizoen. De drie punten had het te danken aan een doelpunt van Martijn van Galen in de 78ste minuut. In het begin van het duel werd al twee keer gescoord, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Reginald Faria bracht TOP op voorsprong, Wasiu Taiwo zorgde voor 1-1.