De Graafschap slaat enorm gat met RBC

VVV-Venlo-De Graafschap 1-2 De Graafschap zette opnieuw een stap richting de titel in de Jupiler League. De Achterhoekers wonnen uit van VVV. Jhon van Beukering leidde de gasten naar een 2-0 voorsprong en bracht zijn seizoentotaal op zeventien doelpunten. Vooral zijn tweede goal was fraai. Van Beukering nam een vrije trap snel en lobde de bal in het doel. Tussen zijn eerste en tweede treffer kreeg Peter Reekers rood bij VVV. De Limburgers maakten het met een man minder toch nog spannend toen Dirk Jan Derksen een kwartier voor tijd het gat verkleinde. Dankzij de zege en het puntverlies van RBC, liep de ploeg van Jan de Jonge in de laatste vijf duels uit van één punt achterstand naar een voorsprong van negen punten.

De Graafschap slaat enorm gat met RBC

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles 3-3
RBC wist voor de vijfde keer op rij niet te winnen. De ploeg van Robert Maaskant sprokkelde een derde puntje bijeen door een achterstand van twee goals goed te maken. Go Ahead nam een 2-0 en een 3-1 voorsprong. RBC knokte zich langszij. Reza Ghoochannejhad scoorde twee keer voor The Eagles. Het waren de eerste twee treffers in de loopbaan van de negentienjarige SC Heerenveen-huurling in het betaalde voetbal.

FC Dordrecht-BV Veendam 1-1
Dordrecht verzuimde in te lopen op RBC maar blijft de hoogste genoteerde club zonder periodetitel. Moussa Kalisse zette de nummer drie wel op voorsprong van de rand van het strafschopgebied. Guilherme Afonso maakte koppend vlot gelijk. Aan het einde van de rit mogen de twee beste ploegen met de zes periodekampioenen en de nummers zeventien en zestien uit de Eredivisie gaan strijden om twee plaatsen op het hoogste niveau.

FC Volendam-FC Eindhoven 1-3
Na het onverwachte feest in de vijfde periode vorige week volgde een zeperd voor Volendam. Op eigen veld ging nummer laatst Eindhoven er met de winst vandoor. De Brabanders namen na een 1-1 ruststand afstand door goals van Henny Noyen en Dominggus Lim-Duan. Het was de vijfde overwinning dit seizoen voor Eindhoven en de derde buitenshuis. Thuis had Eindhoven ook al met 3-1 van Volendam gewonnen.

FC Den Bosch-Cambuur Leeuwarden 3-1
Den Bosch won voor de derde keer in de laatste vier duels. Frank Demouge legde de basis met twee doelpunten (lob en volley). De voor hem in de negentigste minuut ingevallen Koen van der Biezen bepaalde de eindstand nog op 3-1.

Stormvogels Telstar-FC Omniworld 2-0
Telstar boekte de tweede zege op rij in eigen huis. En opnieuw met twee goals verschil. Na de 3-1 winst op VVV-Venlo, zette de Velsenaren nu Omniworld opzij. Debutant Brahim Aoulad-Lfadil en invaller Touvarno Pinas scoorden.

FC Emmen-Haarlem 1-1
De tweede middenmoters hielden elkaar aan De Meerdijk in evenwicht. Haarlem kwam op voorsprong via Achmed Ahahaoui. De aanvaller scoorde voor de dertiende keer dit seizoen en is goed voor meer dan een derde van alle Haarlem-goals. Rachid El Khalifi maakte gelijk in Gerry Hamstra's eerste duel als coach van Emmen.

FC Zwolle-MVV 3-1
Zwolle zette de goede reeks voort en bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen. MVV werd geklopt. Voor de thuisclub scoorden de man in vorm Anton Jongsma, Jordi Zuidam (penalty) en de Braziliaan Erik Botteghin (kopbal). Harrie Gommans had MVV op voorsprong gezet.

Fortuna Sittard-TOP Oss 2-1
Fortuna passeerde TOP Oss dankzij de overwinning op de ranglijst. In een kwartier namen de Limburgers een 2-0 voorsprong. Twintig minuten voor tijd kwam TOP wel dichterbij, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Helmond Sport-AGOVV Apeldoorn 2-2
Helmond Sport maakte met een man minder een 2-0 achterstand goed. Na een snelle rode kaart voor Ruud Jansen liep AGOVV via Ruud ter Heide (benutte strafschop) en Jurrick Juliana uit naar een comfortabele voorsprong. Na rust knokte Helmond zich terug. Sandro Calabro hielp zijn ploeg langszij. Zijn tweede kwam eveneens voort uit een penalty.

Bekijk hier al onze video's