De Graafschap vergroot voorsprong op RBC

Kees Kwakman mocht een nederlaag hebben voorkomen, RBC Roosendaal zag de achterstand op De Graafschap wél groeien. FC Dordrecht pakte uit in Eindhoven.

De Graafschap-Cambuur Leeuwarden 3-1Cambuur Leeuwarden was niet bij machte De Graafschap de status van koploper te ontnemen. Op De Vijverberg was de formatie van Roy Wesseling niet opgewassen tegen de Doetinchemse dadendrang, die tot uitdrukking kwam in treffers van Jhon van Beukering, Berry Powel en Jeffrey Visscher.

Haarlem-RBC Roosendaal 1-1RBC Roosendaal was hard op weg een tweede nederlaag op rij te lijden. Haarlem stevende dankzij een benutte strafschop van Achmed Ahahaoui af op een verrassende zege. Kees Kwakman voorkwam vier minuten voor tijd een nieuwe nederlaag voor RBC: 1-1.

VVV-Venlo-Fortuna Sittard 3-1In de tweede helft nam VVV-Venlo afstand van Fortuna Sittard, dat de rust bereikte met een 1-1 stand. Florencio Cornelia had ook in zijn tweede wedstrijd voor de ploeg van Frans Körver gescoord. Maar Leon Kantelberg en Willem Janssen stelden na rust orde op zaken in De Koel.

FC Eindhoven-FC Dordrecht 1-7Cecilio Lopes heeft al een aanbieding op zak van RKC Waalwijk. Maar vooralsnog profiteert FC Dordrecht van de productiviteit van de Rotterdammer, die ook tegen FC Eindhoven zijn naam als goalgetter waarmaakte. Ook Ibad Muhamadu maakte er twee tegen de Brabanders, die zeker na de rode kaart voor keeper Jurgen Hendriks bezig waren aan een kansloze avond.

MVV-FC Den Bosch 1-1FC Den Bosch moest terrein prijsgeven. De ploeg van Theo Bos kwam door een treffer van Richal Leitoe op voorsprong, maar kon die marge niet vasthouden. Bernd Rauw bepaalde halverwege de eerste helft de eindstand al op 1-1.

BV Veendam-Helmond Sport 3-0 Guilherme Afonso heeft zijn nieuwe ploeg BV Veendam met zijn eerste treffer op het goede spoor gezet. De FC Twente-huurling tekende vroeg in de tweede helft voor de Groningse 1-0, waarna Helmond Sport in de slotfase ook nog doelpunten van Buurmeier en Loohuis moest incasseren.

FC Volendam-FC Zwolle 1-0FC Zwolle wacht nog op een positief resultaat in 2007. Na de 3-1 thuisnederlaag tegen BV Veendam ging de ploeg van Jan Everse ook tegen FC Volendam ten onder. Rowin van Zaanen was matchwinnaar.

TOP Oss-Stormvogels Telstar 3-3Tot drie keer toe slaagde TOP Oss er niet in een voorsprong vast te houden. De veerkracht van Stormvogels Telstar werd beloond met een punt, omdat Jan Bruin als laatste in Oss van zich deed spreken (3-3).

AGOVV Apeldoorn-FC Omniworld 1-3De aankondiging van trainer Rini Coolen te vertrekken bij AGOVV Apeldoorn heeft niet geleid tot betere prestaties. Sterker nog, op eigen veld moest een 3-1 nederlaag worden geïncasseerd. Jamal Dibi was met twee goals belangrijk voor FC Omniworld.