De Graafschap wint bij ADO, topzes binnen twee punten van elkaar

De Graafschap heeft vrijdagmiddag in speelronde 12 van de Keuken Kampioen Divisie afgerekend met ADO Den Haag. Ook concurrenten FC Den Bosch, FC Volendam en FC Dordrecht boekten een zege. Daardoor blijven de verschillen uiterst klein bovenin.

ADO Den Haag
1 - 2
De Graafschap

Qua naam sprong het duel tussen ADO Den Haag en De Graafschap er vrijdag bovenuit in de KKD. De Doetinchemmers kwamen na ruim tien minuten op voorsprong doordat Rio Hillen een voorgegeven vrije trap binnenliep. Toen de Graafschap bij een voorzet twee verschillende ADO-spelers vasthield, vond scheidsrechter Ingmar Oostrom het wat te gortig. Hij legde de bal op de stip en Lee Bonis benutte dat buitenkansje.

Een ruim kwartier voor tijd kwam De Graafschap opnieuw op voorsprong via Jesse van de Haar, die een voorzet binnenwerkte. Zo staat De Graafschap nu op de vierde plek in de KKD. ADO is de nummer tien.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
FC Den Bosch

Na een uitstekende seizoenstart, verspeelde FC Den Bosch drie keer punten in de voorgaande vier duels. Tegen VVV-Venlo rechtte het de rug. Mikulas Bakala kon van afstand de score openen, mede door passief handelen van VVV-doelman Delano van Crooij. Den Bosch kwam nog een keer goed weg bij een handsbal van Victor van den Bogert en maakte vervolgens via een afstandsschot van Rik Mulders op 0-2. Gabin Blancquart zorgde voor de aansluitingstreffer en een spannend slot, maar dat mocht niet meer baten voor VVV.

FC Volendam
FC Volendam
4 - 1
FC Eindhoven

Na drie zeges op rij startte FC Volendam ook uitstekend tegen FC Eindhoven. De ploeg van Rick Kruys kwam door een kopbal van Brandley Kuwas al binnen drie minuten op voorsprong. Tien minuten later kon Alex Plat er na knullig uitverdedigen van FC Eindhoven ook 2-0 van maken. Het mistimen van Deron Payne zorgde ervoor dat Sven Simons wat terug kon doen voor Eindhoven, maar Henk Veerman bepaalde de ruststand op 3-1. Payne kon in de tweede helft zijn fout herstellen door een door Robert Mühren teruggelegde bal binnen te schieten.

Vitesse
Vitesse
1 - 3
Jong PSV
Jong PSV

Bij Jong PSV was Tai Abed de uitblinker. Hij maakte het openingsdoelpunt door doelman Tom Bramel met een vrije trap in de korte hoek te verrassen. Later stak hij Joel Ndala weg, die de 0-2 maakte. Tussendoor had Jong PSV pech met het uitvallen van Adamo Nagalo en op slag van rust deed Miliano Jonathans wat terug voor Vitesse met een schot vanaf randje zestien. Met een slim balletje gaf Abed ook nog de assist bij de 1-3 van Dantaye Gilbert.

Roda JC Kerkrade
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Na matig keeperswerk van Charlie Setford kon Orhan Dzepar de score openen voor Roda JC met een kopbal. Na rust hielp Jong Ajax de tegenstander opnieuw een handje. Aaron Bouwman liep een voorzet achter zijn eigen doelman. Nassef Chourak bracht de spanning terug met een schot dat via een verdediger raak ging (2-1). Tiago Cukur miste nog een strafschop voor Roda JC nadat Setford duidelijk te vroeg van zijn lijn was.

FC Dordrecht
3 - 1
Jong FC Utrecht

FC Dordrecht kwam pas kort voor rust op voorsprong tegen de nummer laatst, de enige KKD-ploeg die nog zonder zege is. Jaden Slory trok naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Net na rust had Jong FC Utrecht wat pech bij een schot van voormalig Utrechter Rocco Robert Shein, dat via Joshua Mukeh binnenviel. De Est maakte er daarna zelf ook één door een fout in de opbouw af te straffen. Via een strafschop deed Lynden Edhart wat terug.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Een individuele actie brak de wedstrijd tussen TOP Oss en Jong AZ net voor rust open. Elijah Dijkstra speelde Karim Loukili door de benen, die vervolgens een strafschop weggaf. Zo kon Ro-Zangelo Daal de score vanaf de stip openen. Loukili gaf een goed antwoord door bij de 1-1 de assist te leveren op Abel Stensrud. Op fraaie wijze zorgde Tijmen Wildeboer al glijdend voor de 2-1.