'De Jong en Van Nistelrooij legden basis voor PSV-succes'

Reacties

Hans van Breukelen vindt dat ook Ruud van Nistelrooij en John de Jong een belangrijk aandeel hebben gehad in de landstitel van PSV. Beiden lieten de Eindhovenaren vorig seizoen achter zich.

'De Jong en Van Nistelrooij legden basis voor PSV-succes'
© Pro Shots

'De directie en Peter Bosz verdienen alle lof, maar ik wil ook de credits geven aan John de Jong en Ruud van Nistelrooij, die de basis voor dit succes hebben gelegd', vertelt voormalig rvc-lid en oud-topdoelman Van Breukelen in gesprek met VI.

'Tachtig procent van de selectie die er nu staat, is samengesteld door De Jong en Van Nistelrooij heeft een aantal jongens door laten komen die nu heel belangrijk zijn voor deze ploeg. Dat mogen we ook niet vergeten.'

Technisch directeur De Jong botste in september 2022 met de raad van commissarissen, waarna een breuk volgde. Van Nistelrooij stapte ongeveer een jaar geleden op als hoofdtrainer, vlak voor het einde van het seizoen. Wel loodste hij PSV nog naar de bekerwinst en legde hij het fundament voor de tweede plaats.

Onder Bosz stootten de Eindhovenaren door naar de landstitel. 'Als je kampioen wordt ben je in ieder geval stabieler geweest dan de rest. Met name aan het begin van het seizoen, toen Feyenoord direct wat punten verspeelde, is er een gat geslagen', zegt Van Breukelen. 'Daarna is de overwinning in De Kuip natuurlijk ontzettend belangrijk geweest. Feyenoord was ook buitengewoon stabiel, maar PSV heeft gewoon nauwelijks wat laten liggen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niet alleen Hans van Breukelen (zes landstitels met PSV), maar ook Willy van de Kerkhof (zes), Ernie Brandts (twee) en Arthur Numan (een) komen aan het woord over het succesjaar van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.