De Jong genegeerd tijdens domper Sevilla in Pamplona

Sevilla heeft zondag nagelaten de druk op Barcelona en Real Madrid verder op te voeren. De Andalusiërs kwamen op bezoek bij Osasuna op voorsprong, maar verspeelden die. In het laatste halfuur lukte het ondanks een numerieke meerderheid niet Osasuna te kloppen.

Osasuna
Osasuna
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Luuk de Jong begon de wedstrijd in El Sadar op de bank en zou daar tot het einde toe blijven. Javier Hernández kreeg het vertrouwen in de punt, met om zich heen Munir El Haddadi en Óliver Torres. Na iets meer dan tien minuten resulteerde dat in de openingstreffer van Munir, die er absoluut mocht zijn.

Éver Banega speelde de bal vanaf de middenlijn in één keer diep, waarna Munir aannam en zij aan zij met Pervis Estupiñán verder sprintte. Met een schouderduw zette hij zijn bewaker van zich af, waarna hij het fraai afrondde met een schot in de hoek.

Op slag van rust kwam het antwoord van de thuisclub. Marc Cardona, die al halverwege de eerste helft was ingevallen, bracht de bal met de hak en via het been van Diego Carlos tot bij Chimy Ávila. Die bedacht zich geen moment en haalde kiezelhard uit: doelman Tomás Vaclik had geen weerwoord (1-1).

Sevilla had het daarna heel lastig tegen Osasuna. In de eerste tien minuten van de tweede helft was Rubén García tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, maar eerst schoot hij naast en later trof hij de paal. Daarna bracht Osasuna-aanvoerder Oier tegenstander Óliver ten val, hetgeen hem zijn tweede geel opleverde.

Strafschop geannuleerd
Na Oiers aftocht leek Osasuna het uit handen te geven. Keeper Juan Pérez werd ten onrechte bestraft met een penalty toen hij de bal speelde en Hernández viel, maar VAR Antonio Mateu Lahoz bood uitkomst en zette een streep door de eerste beslissing van scheidsrechter Xavier Estrada Fernández.

De thuisclub haalde opgelucht adem en deed zijn best het punt te verdedigen. Met een man meer op het veld en De Jong nog op de bank leek het niet meer dan logisch dat Sevilla-trainer Julen Lopetegui zijn Nederlandse troef van stal zou halen. Dat gebeurde echter niet. In plaats van De Jong bracht de coach Munas Dabbur binnen de lijnen, die nog uiterst dicht bij de winnende treffer kwam. Hij schoot echter door de benen van doelman Pérez op de paal.

Sevilla kruipt door het gelijkspel in Pamplona 'slechts' een punt dichter naar koplopers Barcelona en Real Madrid. De achterstand op de twee grootmachten bedraagt drie punten, met een wedstrijd meer gespeeld. Osasuna blijft op zijn beurt tiende in de rangschikking.