De Jong mist PSV en Gabri het slot van de competitie

Ajax gaat zonder Siem de Jong en Gabri (foto) naar PSV. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Spaanse middenvelder deze competitie nog in actie komt.

De Jong mist PSV en Gabri het slot van de competitie

'Volgens de medische staf moeten we hem vier tot zes weken missen', zegt technisch directeur Martin van Geel deze week in Voetbal International. 'Dat is een flinke klap. Voor Gabri en voor ons.'

Ajax speelt tot en met 20 april zes wedstrijden in de Eredivisie. Mocht de Amsterdamse club naast de landstitel grijpen, dan zou Gabri tijdens de play-offs zijn comeback kunnen maken.

De Jong zal minder lang moeten toekijken vanwege zijn liesblessure. Coach Adrie Koster hoopte de jonge middenvelder op tijd fit te hebben voor het bezoek aan PSV. 'We hebben Siem vandaag nog getest. Maar de wedstrijd tegen PSV komt te vroeg.'

Naast Gabri en De Jong (die beiden zondag in het duel met Willem II geblesseerd waren geraakt) kan Koster in Eindhoven ook geen gebruik maken van Ismael Urzaíz (ziek), Erik Heijblok (pijnlijke schouder) en de langgeblesseerden Gregory van der Wiel en Laurent Delorge. Jeffrey Sarpong en Kennedy Bakircioglu maken deel uit van de wedstrijdselectie.

Koster weet dat Ajax de achterstand op koploper PSV kan verkleinen tot één punt door te winnen in het Philips Stadion. 'Dit is een cruciaal duel. Wij gaan voor de overwinning. Het lijkt me niet slim om voorzichtig te beginnen', aldus de trainer op de site van zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen