De Jong voelt zelfvertrouwen terugkeren na 'mentaal trauma'

Reacties

Barcelona moest het zaterdag tegen Osasuna (4-2 nederlaag) nog zonder Frenkie de Jong doen. De Nederlandse middenvelder hoopt binnen afzienbare tijd zijn rentree te maken en rekende zondag af met de berichtgeving van Spaanse media. 

De Jong voelt zelfvertrouwen terugkeren na 'mentaal trauma'
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
4 - 2
Barcelona
Barcelona

Door een enkelblessure moest De Jong een streep zetten door het EK en de eerste weken van het nieuwe seizoen. Inmiddels gaat het beter met de Oranje-international, die besloot niet onder het mes te gaan. 'Iedereen binnen de club was het ermee eens dat dat de beste optie was', zei De Jong in gesprek met Barça One.

Spaanse media beweerden eerder anders. Volgens de berichtgeving zou Barcelona juist hebben ingezet op een operatie. 'Het werd weergegeven alsof we het oneens waren met elkaar', aldus De Jong, die zich ergerde aan de krantenkoppen. 'Ik snap niet waar die geruchten vandaan komen, want dat is absoluut niet waar.'

Ook niet waar
Dat geldt ook voor het nieuws over zijn salaris. Door achterstallige betalingen zou De Jong dit seizoen 37 miljoen euro toucheren. 'Ook niet waar', verzekerde de middenvelder. 'Dat is een heel hoog bedrag, ver verwijderd van wat ik in werkelijkheid verdien.'

Tot slot ging De Jong in op zijn revalidatie. 'Drie blessures aan dezelfde enkel bezorgden me een beetje een mentaal trauma, maar ik begin het zelfvertrouwen terug te krijgen om de bal harder te trappen en feller aan te vallen. Ik ben bijna klaar om weer alles te geven. Ik zie een ploeg met energie en kwaliteit, daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
8
7
0
1
25-9
+16
21
2
Real Madrid
7
5
2
0
16-5
+11
17
3
Atlético Madrid
7
4
3
0
11-3
+8
15
4
Real Mallorca
8
4
2
2
8-6
+2
14
5
Villarreal
7
4
2
1
14-14
0
14
6
Osasuna
8
4
2
2
12-13
-1
14
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.