De Ligt bespreekt 'nieuwe rol' bij Bayern: 'Als verdediger is dat moeilijker'

Reacties

Matthijs de Ligt ging na zijn korte invalbeurt bij Bayern München van vrijdag tegen Bayer Leverkusen in op zijn nieuwe rol bij Der Rekordmeister. De Oranje-international kwam voor het tweede duel op rij als middenvelder binnen de lijnen.

De Ligt bespreekt 'nieuwe rol' bij Bayern: 'Als verdediger is dat moeilijker'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De Ligt viel tegen Leverkusen vijf minuten voor tijd in voor Konrad Laimer en bekleedde in de slotfase de rol van controlerende middenvelder. Vlak na de entree van de Nederlander scoorde Leon Goretzka voor Bayern, maar diep in de extra tijd gaf de thuisploeg de voorsprong weer uit handen.

Na het gelijkspel tegen Leverkusen kreeg De Ligt de vraag waarom hij bij trainer Thomas Tuchel niet meer zeker is van een basisplek. 'Ik heb geen idee, dat moet je aan de coach vragen. Ik doe wat de coach wil en nu heb ik in de afgelopen twee duels zo'n tien minuten als 6 (controlerende middenvelder, red.) gespeeld', vertelde de voormalig Ajacied tegen Sport1. Tuchel ging eerder deze week in op zijn keuze voor De Ligt op het middenveld.

'Het enige wat ik kan doen, is op het veld mijn best blijven doen. De rest is aan de trainer', aldus De Ligt, die in de jeugdopleiding bij Ajax jarenlang als controlerende middenvelder speelde. 'Als middenvelder in het veld komen is toch een beetje anders dan als verdediger. Als verdediger is invallen moeilijker, omdat je op die positie nog geconcentreerder moet spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.