De Ligt en Mazraoui ronden transfers naar Manchester United af

Reacties

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zijn officieel spelers van Manchester United. De Engelse recordkampioen heeft de komst van de voormalig Ajacieden, die allebei zijn overgenomen van Bayern München, dinsdagavond bevestigd.

De Ligt en Mazraoui ronden transfers naar Manchester United af
© Pro Shots

De duodeal hing al een tijdje in de lucht en is dinsdag dus officieel gemaakt. De Ligt (25) en Mazraoui (26) hebben allebei voor vijf seizoenen (plus een optie voor een extra jaar) getekend bij United, waar zij weer gaan samenwerken met Erik ten Hag. De coach kent het duo van zijn tijd bij Ajax.

De Ligt (25) nam eerder op de avond via social media al afscheid van Bayern. United betaalt volgens Engelse media een basisbedrag van 45 miljoen euro voor de verdediger, die via bonussen nog 5 miljoen euro extra bij elkaar kan voetballen voor zijn oude club.

Voor Mazraoui betaalt United een basisbedrag van vijftien miljoen euro. Ook bij deze transfer zijn er vijf miljoen euro aan bonussen afgesproken.

De Ligt en Mazraoui speelden allebei twee seizoenen voor Bayern. De Ligt werd gekocht van Juventus, terwijl Mazraoui transfervrij overkwam van Ajax. 

'Mazraoui en De Ligt hadden zonder Ten Hag nooit bij Manchester United gespeeld'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.