De Ligt en Onana bezorgen Ten Hag ademruimte bij knappe uitzege

Reacties

Manchester United weet weer wat winnen is. Na twee nederlagen op rij versloegen The Red Devils promovendus Southampton. De hoofdrollen waren voor Andre Onana en Matthijs de Ligt.

De Ligt en Onana bezorgen Ten Hag ademruimte bij knappe uitzege
Southampton
Southampton
0 - 3
Manchester United
Manchester United

De druk stond er vroeg in het seizoen al vol op bij Manchester United. De onnodige nederlaag bij Brighton & Hove Albion was nog te verklaren, maar vlak voor de interlandbreak hield aartsrivaal Liverpool op pijnlijke wijze huis op Old Trafford. Daardoor groeide de onvrede rondom de club, die met drie punten uit drie wedstrijden beroerd begonnen was.

De druk stond ook al vroeg op De Ligt. Na zijn dramatische interlands met Oranje stonden alle schijnwerpers op de verdediger gericht. Manager Erik ten Hag sprak echter zijn vertrouwen in de Nederlander uit. Dat deed hij daags voor de wedstrijd al, maar dat bleek ook nog eens toen het opstellingsformulier ingevuld was. Net als Joshua Zirkzee en Noussair Mazraou stond De Ligt aan de aftrap.

Manchester United had het desondanks zwaar in het St Maryโ€™s Stadium. Southampton drukte de gasten achteruit. Na ruim een half uur spelen kreeg de thuisploeg ook de uitgelezen mogelijkheid om het goede begin te bekronen. Diogo Dalot ging in de fout en maakte een onnodige overtreding en de bal ging op de stip. Onana hield zijn ploeg echter op de been. De doelman ging naar de goede hoek en keerde de strafschop van Cameron Archer.

Streep onder zware week voor De Ligt
Teleurgesteld ging Southampton verder, maar Manchester United bleek wakker geschud te zijn. Direct na de heldenrol van Onana stond De Ligt namelijk op. Na een variant uit een hoekschop werd zijn hoofd bereikt door Bruno Fernandes. De geplaagde verdediger kopte knap raak en maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League. En belangrijker misschien: er ging een streep onder een zware week.

Southampton was volledig van zijn stuk gebracht en daar profiteerde de ploeg van Ten Hag gretig van. Marcus Rashford besliste het duel namelijk nog voor de rust. Met een knappe uithaal verdubbelde hij de marge, waardoor Manchester United met een comfortabele voorsprong de rust in kon gaan.

Ademruimte Ten Hag
Na de rust probeerde Southampton het nog, maar het verzet was gebroken. Manchester United kon op cruise control naar het laatste fluitsignaal koersen. Zeker toen Jack Stephens tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg en de thuisploeg met tien man verder moest. De zege kwam niet meer in gevaar. Sterker, Alejandro Garnacho maakte er als invaller nog 0-3 van. Daardoor verdubbelen The Red Devils hun puntentotaal en bezorgen ze Ten Hag weer wat ademruimte.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
7
Nottingham Forest
4
2
2
0
4-2
+2
8
8
Chelsea
4
2
1
1
8-5
+3
7
9
Brentford
4
2
0
2
6-6
0
6
10
Manchester United
4
2
0
2
5-5
0
6
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt nรก het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.