De Mos: 'Yu Hai is een schot in de roos'

Aad de Mos beleefde met Vitesse een wisselvallige start van het seizoen. Na drie zeges op rij kwam de klad er in en verloren de Arnhemmers zelfs van FC Eindhoven in het toernooi om de KNVB-beker. Zondag won Vitesse echter zeer overtuigend bij FC Utrecht.

De Mos: 'Yu Hai is een schot in de roos'

'Maar ik wil nu niet weer van de crisis in een euforische stemming belanden', probeert De Mos in de nieuwe Voetbal International de feestvreugde te temperen.

'Als iedereen vecht zijn we een uitstekende ploeg, als er niét wordt gevochten kan een topteam als Ajax zelfs bijna van Kozakken Boys verliezen. We kunnen met Vitesse heel ver komen, maar alleen als iedereen het wil. Zo niet dan zijn we niets beter dan de hekkensluiter in de Eerste Divisie.'

Een van de spelers waarvan De Mos onder de indruk is, is Yu Hai. 'Yu Hai vind ik een schot in de roos. Misschien hebben we destijds een klein risico genomen om hem naar Arnhem te halen, maar dat betaalt zich nu uit. Hij past zich heel snel aan het nieuwe leefklimaat aan en is heel clever als voetballer. Vitesse gaat de komende jaren heel veel plezier aan hem beleven.'

In de nieuwe Voetbal International vind je het complete interview met Aad de Mos. Klik hier voor de inhoud van VI nummer 40.

Bekijk hier al onze video's