De onwerkelijke statistieken achter Hattrick Haaland

Reacties

Erling Haaland bewees zaterdagavond andermaal dat hij een superspits is. VI zet enkele indrukwekkende statistieken van de Noor op een rijtje, dit ook nog kan jagen op records.

De onwerkelijke statistieken achter Hattrick Haaland
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

• Voor Haaland was de 1-3 tegen West Ham alweer zijn zevende goal van het seizoen. Daarmee heeft hij meer Premier League-doelpunten gemaakt dan Arsenal en Manchester United gecombineerd.

• De productie van zeven goals in de eerste drie duels is ook een record. Haaland troefde voormalig Man City-spits Edin Dzeko af, die in het seizoen 2011/12 zes goals maakte in de eerste drie duels. De spits uit Bosnië-Herzegovina was toen onder andere goed voor een vierklapper tegen Tottenham Hotspur.

• Het is zowaar niet voor het eerst in de Premier League dat een speler twee hattricks maakt in de eerste drie speelrondes. Haaland treedt in de voetsporen van Paul Jewell, die het in 1994 voor elkaar kreeg namens Bradford City.

• Haaland maakte tegen West Ham zijn achtste Premier League-hattrick. Er zijn nu in totaal vier spelers die op dat aantal staan, maar het aantal wedstrijden om tot acht hattricks te komen verschilt nogal. Michael Owen maakte zijn achtste hattrick in zijn 326ste wedstrijd, Harry Kane (320 duels) en Thierry Henry (258) waren er eerder bij dan Owen. Haaland dendert over die aantallen heen, hij speelde zaterdagavond zijn 69ste wedstrijd in de Premier League.

• Het Premier League-record op het gebied van hattricks komt ook al in zicht voor Haaland. Sergio Agüero maakte er in zijn carrière twaalf.

• In totaal staat Haaland overigens op 24 hattricks in zijn carrière.

• Sinds Haaland zijn debuut in de Premier League maakte, kwam hij tot zeventig doelpunten voor Man City. De eerstvolgende topscorer in de Premier League-periode met Haaland? Mohamed Salah met 39 goals.

• Er is ook nog wat om op te jagen voor Haaland. Cristiano Ronaldo heeft momenteel het record in handen als het gaat om zo snel mogelijk honderd doelpunten maken voor één club. In dienst van Real Madrid tikte de Portugese superster de honderd goals aan in zijn 105de wedstrijd. Haaland staat in totaal op 97 goals voor Man City, in 102 duels. Tegen Brentford (Premier League) en Watford (League Cup) krijgt Haaland de kans om het record van Ronaldo over te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.