De rechterflank van Spanje breekt mondiale records

Reacties

Bondscoach Luis de la Fuente heeft een bijzondere rechterflank opgesteld in de halve EK-finale tegen Frankrijk. Omdat Lamine Yamal zijn basisplaats behield en Jesús Navas de geschorste Dani Carvajal vervangt, worden er op één flank twee leeftijdsrecords verbroken.

De rechterflank van Spanje breekt mondiale records
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Yamal breekt het hele toernooi al records, alleen een doelpunt in Duitsland ontbreekt nog. De Barça-parel van zestien is door zijn basisplek tegen Frankrijk de jongste speler ooit in een halve finale van een eindtoernooi. Hij ontneemt Pelé het record, die sinds 1958 de jongste ooit was.

Achter Yamal moet Navas zich bezig gaan houden met de linksbuiten van Frankrijk. De vleugelbespeler van Sevilla, die een contract voor het leven ondertekende in Andalusië, speelt zijn derde EK-wedstrijd in Duitsland. Carvajal kreeg in de kwartfinale tegen Duitsland twee gele kaarten in de verlenging, waardoor hij geschorst is voor de halve finale. Navas is met zijn 38 jaar juist weer de oudste veldspeler die een halve finale van een eindtoernooi speelt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.