De Roon maakt met heerlijke treffer einde aan lange droogte

Met een heerlijk doelpunt heeft Marten de Roon zaterdag zijn bijdrage geleverd aan een doelpuntenfeestje van Atalanta. De routinier maakte in het thuisduel met Genoa de vijfde en laatste treffer voor de Europa League-houder.

Atalanta Bergamo
5 - 1
Genoa
Genoa

Toen de kaarten al een tijdje waren geschud, vond De Roon tien minuten voor tijd het net met een fraaie volley van buiten het zestienmetergebied. De middenvelder had bijna anderhalf jaar niet gescoord in de Serie A.

Voor de niet-Nederlandse Serie A-volger zal Atalanta - Genoa vooral de boeken ingaan als de avond waarop Mateo Retegui een hattrick liet aantekenen. De Italiaans international, die het levenslicht zag in Argentinië, opende na 24 minuten de score op aangeven van Ademola Lookman.

Vijf minuten na rust was Retegui scherp bij een rebound en na 74 minuten verzilverde de aanvaller een strafschop, waardoor hij met zeven goals royaal de topscorerslijst in de Serie A aanvoert. Tussendoor had Éderson met een poeier voor de 3-0 gezorgd. Het laatste woord was aan Jeff Ekhator, die de 5-1 op het bord zette en daarmee nog een beetje de eer redde voor het kansloze Genoa.

Atalanta kon een succesje wel gebruiken. De Roon en de zijnen bivakkeren in de middenmoot.