De Visser over Yamal: 'In tachtig jaar nog nooit gezien'

Reacties

Weinig mensen hebben in hun leven zoveel voetballers zien passeren als Piet de Visser (89), maar Lamine Yamal heeft dingen getoond die zelfs De Visser nog nooit heeft gezien. Dat vertelde hij in gesprek met Voetbal International.

De Visser over Yamal: 'In tachtig jaar nog nooit gezien'
© Pro Shots

'In mijn tachtig jaar in het voetbal heb ik nog nooit een speler van zestien op zo’n hoog niveau zien uitblinken. Bij Barcelona deed hij het al, nu ook bij Spanje. Talenten hebben altijd wel een wedstrijd waarin ze opvallen. Maar Yamal doet het constant. Ik heb al zijn wedstrijden op het EK nauwkeurig gevolgd, en hij heeft elke keer iets bijzonders laten zien. Voor het EK had ik hem in mijn talententeam gezet. Maar in de tweede wedstrijd heb ik hem al overgeheveld naar de grote jongens. Hij is hét pareltje van dit toernooi', looft De Visser.

Op alle vlakken is Yamal, wat hem betreft, van de buitencategorie. ‘Voor techniek krijgt Yamal een 9. Dan overzicht, dat vind ik zó belangrijk. Technische spelers scoren op dat onderdeel meestal hooguit een 7. Maar Yamal krijgt daarvoor óók een 9. Hij ziet het spel, kijkt over de bal heen, weet wie er vrijloopt. Daarom geeft hij ook zo veel assists. Dan zijn fysiek, die is op zijn leeftijd al formidabel. Ik zag hem soms terugverdedigen, op eigen helft: dat is niet normaal.'

De volledige reportage over EK-winnaar Spanje lees je op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.