De woede-uitbarsting van De Zerbi die de ommekeer bij Brighton inleidde

Reacties

Wie Brighton de laatste maanden heeft zien spelen, zou bijna vergeten dat de eerste weken onder trainer Roberto De Zerbi zeer moeizaam verliepen. De Italiaan vertelde dat zijn woede-uitbarsting na een 3-1 nederlaag tegen Manchester City de ommekeer betekende.

De woede-uitbarsting van De Zerbi die de ommekeer bij Brighton inleidde
© Pro Shots

In La Gazzetta dello Sport keek De Zerbi onlangs terug op zijn eerste seizoen aan de Engelse zuidkust. Brigthon zou uiteindelijk op de zesde plek in de Premier League eindigen, de hoogste klassering uit de clubgeschiedenis. De beginperiode ging echter uiterst moeizaam. De Zerbi legde uit dat het uitduel met Manchester City voor hem het keerpunt inleidde. Het was de vijfde wedstrijd onder zijn leiding en ook de vijfde wedstrijd op rij die ze niet wonnen.

'We verloren met 3-1 van City en met mijn staf had ik twijfels in de voorbereiding op dat duel. Moeten we moedig zijn of achterover leunen? Ik heb toen mijn telefoon tegen de muur gegooid en geroepen: Ik heb hiervoor geen tien jaar van mijn leven verspild. Als we verliezen, wil ik het op mijn manier doen. Niemand had dat ooit gedaan, Manchester City aanvallen in hun strafschopgebied.'

In The Argus vertelde De Zerbi dat duel als de basis van het huidige succes te zien. 'Als we het hebben over de mentaliteit, de moed, de speelstijl, de houding, het gedrag van de spelers en hoe de spelers die wedstrijd speelden, denk ik dat we Manchester City-uit als de belangrijkste wedstrijd kunnen beschouwen.' Een week later boekte Brighton de eerste zege onder De Zerbi. Er werd met 4-1 gewonnen van Chelsea.

Lees in onderstaand PRO-stuk alles over de bijzondere spelopvatting van De Zerbi:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.