'De zwartste dag van Gomes in Eindhoven'

De Nederlandse dagbladen zijn eensgezind in hun opinie over de nederlaag van PSV tegen Olympique Lyon: onnodig, afgerekend op details en een zeldzame blunder van doelman Gomes.

'De zwartste dag van Gomes in Eindhoven'

Het doelpunt van Lyon was hét moment van de wedstrijd. Gomes verkeek zich volledig op een vrije trap van zijn landgenoot Juninho Pernambuco.

'Flater van Gomes nekt PSV', kopt De Telegraaf dan ook. 'Eén vrije trap doet PSV tegen Lyon de das om', vindt het Algemeen Dagblad. Ook het Eindhovens Dagblad besprak de rol van Gomes en sprak van 'de zwartste dag sinds zijn komst naar Eindhoven'.

Waar het AD Lyon de terechte winnaar vond ('Het surplus aan techniek, vernuft en volwassenheid werd in de tweede helft meer en meer zichtbaar'), daar had De Telegraaf juist lovende woorden voor het spel van de Eindhovenaren. 'PSV speelde de beste wedstrijd van 2006. De vooraf verwachte Franse hegemonie bleef voor rust uit in het Philips Stadion.'

De ommekeer kwam met het inbrengen van aanvaller Sylvain Wiltord voor verdediger Cris. 'Hiddink kreeg een koekje van eigen deeg', analyseerde De Telegraaf de tactische zet van de Fransen. 'De komst van Wiltord en later ook Fred verried de aspiraties van trainer Gérard Houllier. Net als voorganger Paul Le Guen vorig seizoen rook Houllier bloed in Eindhoven', concludeerde het AD.

Bekijk hier al onze video's