'Deal tussen Juve en Fiorentina staat op klappen door veto van voorzitter'

Reacties

De op handen zijnde transfer van Nicolás González naar Juventus staat opeens op losse schroeven. Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso houdt het vertrek van de Argentijnse vleugelspits volgens Italiaanse media tegen.

'Deal tussen Juve en Fiorentina staat op klappen door veto van voorzitter'
© Pro Shots

Maandag leek alles nog in kannen en kruiken, toen Juve volgens de berichtgeving in Italië met Fiorentina een akkoord had bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro. In Florence wilde de directie nog wel wachten met het vrijgeven van González totdat er vanuit Genua groen licht kwam voor een transfer van Albert Gudmundsson, de beoogde vervanger van de Argentijn. Nu lijkt Commisso zijn beleidsbepalers te overrulen.

Of het veto van de excentrieke voorzitter iets te maken heeft met het uitblijven van de komst van Gudmundsson, wordt niet helemaal duidelijk. Corriere dello Sport schrijft dat Commisso ongeacht de komst van de IJslander niet van plan is om González, Argentijns international en elk jaar goed voor heel wat goals en assists, te verkopen. Andere media vermoeden dat de nieuwe ontwikkelingen rond Gudmundsson een rol spelen.

Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso zwaait naar de fans tijdens de Conference League-finale tegen Olympiakos van vorig seizoen.
© Pro Shots
Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso zwaait naar de fans tijdens de Conference League-finale tegen Olympiakos van vorig seizoen.

Lange tijd leek Fiorentina namelijk de beste papieren te hebben om de voormalig aanvaller van AZ en (Jong) PSV in te lijven, maar nu schijnt Internazionale zich ook weer te hebben gemeld bij Genoa voor de revelatie van afgelopen seizoen. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de kampioen van Italië heeft voorgesteld om Marko Arnautovic te betrekken in een ruildeal. Fiorentina kwam tot nu toe niet tot een akkoord met Genoa.

De vraag is wel hoe Commisso het vermeende tegenhouden van een transfer gaat verkopen aan González. Fiorentina hield een vertrek van de 26-jarige vleugelspits naar de Premier League in het verleden tegen, volgens Italiaanse media met de belofte dat hij in de toekomst alsnog een mooie transfer kon maken als de juiste club voorbij zou komen. Die leek met Juve voor de deur te staan, maar op dit moment lijkt die deal dus van de baan.

Baggio
Het is zeker niet de eerste keer dat een deal tussen Fiorentina en Juventus het nodige stof doet opwaaien. Sinds het geruchtmakende vertrek van Roberto Baggio naar Turijn in 1990, gelden beide clubs als rivalen. In het recente verleden viel het vertrek van sterspelers Federico Chiesa en Dusan Vlahovic naar Juventus daarom niet goed bij de fanatieke aanhang van Fiorentina. González moest nu juist de opvolger worden van Chiesa, die weg mag uit Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.