Debutant Memphis laat zich zien tijdens broodnodige zege Corinthians

Corinthians heeft het debuut van Memphis Depay opgeluisterd met een zeer welkome overwinning. Hekkensluiter Atlético Goianiense werd verslagen, waardoor de aansluiting met de veilige plaatsen gevonden werd.

Corinthians
Corinthians
3 - 0
Atlético Goianiense

Memphis werd voorafgaand aan het bekerduel met Juventude op 11 september gepresenteerd, maar behoorde die wedstrijd en ook vier dagen later op bezoek bij Botafogo niet tot de selectie van Corinthians. Voor de degradatiekraker tegen Atlético Goianiense werd de 98-voudig Oranje-international wel bij de groep gehaald, maar Memphis moest in eerste instantie genoegen nemen met een plek op de bank.

Vanaf daar zag hij dat Corinthians op slag van rust op voorsprong kwam. Diep in de extra speeltijd van de eerste helft kopte Ángel Romero raak op aangeven van Rodrigo Garro. Tien minuten na rust was het opnieuw raak en weer was het Romero die trefzeker was. Dit keer was Yuri Alberto de aangever en in de 68ste moest hij plaatsmaken voor Memphis, die nog een kwart wedstrijd de kans kreeg zich te laten zien aan de Corinthians-fans.

Op de tribune waren veel supporters te zien met de kenmerkende haarband van Memphis, die ook nog één keer dicht bij een treffer was. Zijn debuut kon hij echter niet opluisteren met een treffer. Wel maakte Garro in de slotfase nog de 3-0. Door de zege heeft Corinthians nu 28 punten. Dat is evenveel als Criciuma, Gremio en Vitoria, die allemaal in tegenstelling tot Corinthians wél boven de degradatiestreep staan.