Debuut El Hamdaoui met zege met dank aan Jovetic

Fiorentina opende het nieuwe Serie A-seizoen met een 2-1 overwinning op Udinese. Bij de thuisploeg speelde Mounir El Hamdaoui een half uur mee. Na zijn invalbeurt boog Fiorentina een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Udinese, de nummer drie van het afgelopen seizoen, had een klein half uur nodig om de score te openen. De Braziliaan Maicosuel bleef oog in oog met Fiorentina-doelman Emiliano Viviano uiterst koelbloedig en schoof de bal beheerst het doel in.

In de 66ste minuut betrad El Hamdaoui het veld. Nog geen minuut later was de stand 1-1. Stevan Jovetic had geluk dat zijn schot van richting werd veranderd waardoor doelman Zeljko Brkic kansloos was. Diezelfde Jovetic bekroonde zijn uitstekende optreden door in blessuretijd op zeer fraaie wijze de winnende goal te maken.

El Hamdaoui maakte in de tijd die hij meedeed een gedreven indruk. Later op de dag (20.45 uur) neemt landskampioen Juventus het op tegen Parma. Foto: VI Images