Definitief: AZ haalt Parrott binnen als opvolger Pavlidis

Reacties

AZ heeft de komst van Troy Parrott bevestigd. De 22-jarige spits, vorig jaar door Tottenham Hotspur verhuurd aan Excelsior, is de opvolger van Vangelis Pavlidis.

Definitief: AZ haalt Parrott binnen als opvolger Pavlidis

De Alkmaarders betalen zo'n acht miljoen euro aan Spurs, meldde VI afgelopen vrijdag. Die dag onderging de Ier zijn medische keuring, deze zaterdag heeft hij een vijfjarig contract getekend.

Parrott kwam afgelopen seizoenen voor Excelsior in 25 Eredivisie-wedstrijden tot tien goals en vier assists. In de play-offs tekende Parrott voor zeven doelpunten en één assist, maar degradatie van Excelsior kon hij daarmee niet voorkomen.

'Voordat ik hier tekende heb ik veel goede verhalen over AZ gehoord en heb ik onder andere Kenzo Goudmijn gesproken, waarmee ik bevriend ben geraakt toen ik met hem samenspeelde', luidt de eerste reactie van Parrott op de clubsite. 'Ik denk dat AZ voor mij de perfecte club is om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten. De nuttige ervaring van vorig jaar neem ik mee. Het helpt voor mij dat ik vorig seizoen al in Nederland speelde en dus gewend ben aan de competitie en het leven hier.'

Parrott wordt bij AZ de opvolger van Pavlidis, die onlangs de overstap naar Benfica maakte. Daar kreeg de club achttien miljoen euro exclusief bonussen voor.

Max Huiberts, directeur Voetbalzaken, is blij dat AZ weer een nummer 9 heeft. 'Het was niet zo moeilijk om Troy te overtuigen, omdat we al snel het gevoel kregen dat hij graag voor AZ wilde spelen', zegt Huiberts op de clubsite. 'We hebben hem lange tijd gevolgd en met de informatie die wij hebben, zijn we ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten goed bij AZ past. Dat Troy op jonge leeftijd al zoveel interlands achter zijn naam heeft staan zegt mij veel. Onder meer dat hij op dat niveau gewend is om wedstrijden te spelen met hoge weerstand. Met de komst van Troy hebben we de spitspositie weer met veel goede opties gedekt.'

Bekijk hier de video-analyse die Voetbal International van Parrott maakte. 

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.