Definitief: Maatsen verlaat Dortmund weer voor Premier League

Reacties

Ian Maatsen stapt over van Chelsea naar Aston Villa, bevestigen beide clubs. Borussia Dortmund, dat hem afgelopen halfjaar huurde, grijpt zoals VI afgelopen zaterdag meldde dus mis.

Definitief: Maatsen verlaat Dortmund weer voor Premier League

Borussia Dortmund had graag verder gewild met de 22-jarige linksback. Maar het plotselinge vertrek van trainer Edin Terzic hielp daarbij niet om Maatsen in te lijven. Na gesprekken met manager Unai Emery besloot Maatsen zijn jawoord te geven aan Aston Villa, waar hij weer Champions League gaat spelen. Hij tekent bij die club een contract tot de zomer van 2030.

Maatsen speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV. Bij die laatste club haalde Chelsea hem op zestienjarige leeftijd weg. The Blues verhuurden hem aan achtereenvolgens Charlton Athletic, Coventry City, Burnley en Borussia Dortmund, waarmee hij de finale van de Champions League haalde.

De linksback viel op het laatste moment af voor het EK, maar werd alsnog opgeroepen na het wegvallen van Frenkie de Jong. In Duitsland kan Maatsen zijn debuut maken voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.