Defoe 'treurig' na passeren Sheringham op spiegellijst

Jermain Defoe is blij dat hij afgelopen zomer bij Tottenham Hotspur is gebleven. Manager André Villas-Boas overtuigde de Engelsman om te blijven, wat tot dusverre de moeite waard bleek te zijn. Na vijftien competitieduels staat de aanvaller op negen goals.

Defoe 'treurig' na passeren Sheringham op spiegellijst

'In de voorbereiding waren er veel geruchten. Pas toen ik met manager André Villas-Boas ging zitten vertelde hij me over zijn plannen. Vorig jaar had je vaker moeten spelen. Een jongen met jouw kwaliteiten heeft recht op meer spelminuten, zei hij. Dat had een grote impact op me.'

Defoe staat nu op negen competitietreffers voor Spurs en staat tevens in de top tien topscorers aller tijden van de club uit Noord-Londen. Zaterdag passeerde Defoe Teddy Sheringham (124 doelpunten) met zijn twee doelpunten tegen Fulham (0-3 overwinning).

Defoe staat op 126 doelpunten voor Tottenham. 'Op het moment dat ik thuiskwam heb ik de naam van Teddy weggeveegd voor die van mij', vertelt Defoe over het lijstje dat hij thuis bijhoudt. 'Dat was wel treurig, maar het houdt mij scherp. Hij hangt op de spiegel en iedere dag als ik opsta kijk ik er even naar. Dat geeft een goed gevoel.'

Tottenham deelt samen met West Bromwich Albion en Chelsea de derde plaats van de Premier League. Donderdag speelt de ploeg van Villas-Boas de Europa League-wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's