Del Piero en Kaká helpen Juve en Milan aan dikke zeges

Alessandro Del Piero en Kaká eisten de hoofdrollen op in de duels van Juventus en AC Milan. Beide ploegen wonnen ruim, net als nummer zes Sampdoria.

Atalanta Bergamo-Juventus 1-4
Juventus had het onverwacht makkelijk. Al na zes minuten leidden de bezoekers met 0-2. Del Piero was de man van de wedstrijd. In de eerste minuut verzond hij de vrije trap waaruit Nicola Legrottaglie met het hoofd scoorde. Na zes minuten rondde hij zelf af op aangeven van David Trezeguet. Alex maakte ook de 0-3, door in de counter toe te slaan. En in de 65ste minuut bekroonde hij zijn goede optreden met zijn derde treffer, opnieuw met hulp van Trezeguet.

AC Milan-Reggina 5-1
Het was de dag van Kaká. De beste voetballer van 2007 profiteerde van de ruimte die Reggina gaf, want de bezoekers besloten in San Siro de aanval te zoeken ook al knokt de ploeg tegen degradatie. Kaká profiteerde driemaal.

In de achtste minuut tekende de Braziliaan voor de 1-0 door een strafschop te benutten nadat hijzelf onderuit was gehaald. In de 34ste minuut mocht hij opnieuw aanleggen vanaf elf meter, ditmaal na een overtreding op Clarence Seedorf. En weer scoorde hij: 2-0.

Edgar Barreto verkleinde de achterstand nog tot 2-1 met een afstandsschot. Maar halverwege de tweede helft sloeg Kaká opnieuw toe, ditmaal met een diagonale uithaal. Filippo Inzaghi en invaller Pato bepaalden de eindstand op 5-1.

Sampdoria-Udinese 3-0
Sampdoria blijft meedoen in de topzes en rekende af met nummer zeven Udinese. Antonio Cassano zette Samp op voorsprong door in de 24ste minuut een vrije trap achter doelman Samir Handanovic te mikken. Vlak voor rust verdubbelde Claudio Bellucci het verschil, door met zijn rechter van dichtbij af te ronden. Diezelfde aanvaller stelde met een benutte strafschop in de 55ste minuut de verdiende overwinning veilig.

Juventus blijft derde op de ranglijst van de Serie A met 64 punten uit 33 duels. Milan is vijfde met 55 punten, net zo veel als Sampdoria. Udinese is zevende met 51 punten.