Den Bosch en RKC profiteren, malaise ADO en RBC

De top twee van de Jupiler League is op de zevende speeldag uitgelopen op de concurrentie. ADO Den Haag kreeg een pak slaag en RBC Roosendaal zakte naar de laatste plaats.

Helmond Sport-FC Den Bosch 0-1
Den Bosch behield de koppositie door nipt te winnen bij Helmond Sport. Paco van Moorsel maakte net na rust het enige doelpunt in de Brabantse derby. Het was alweer de derde 1-0 zege in uitwedstrijd dit seizoen voor de ploeg van Theo Bos.

RKC Waalwijk-MVV 1-0
RKC won met eenzelfde score en blijft op drie punten van Den Bosch volgen. Voor de Waalwijkers was Luwamo Garcia de matchwinner. De Belg scoorde op slag van rust. Gunther Thiebaut, goed voor vijf goals voor MVV, kreeg in blessuretijd rood.

FC Zwolle-BV Veendam 3-1
Veendam kwam al na drie minuten voor een lastige opgave te staan. Doelman Barry Ditewig kreeg snel rood. Met een man minder kwam Veendam desondanks op voorsprong via Erwin Buurmeijer. Het sprookje kreeg echter geen happy end. Zwolle herpakte zich en boog het nadeel om. Anton Jongsma maakte er twee, Tozé één.

FC Dordrecht-ADO Den Haag 5-0
ADO's seizoen in de Jupiler League begint dramatische vormen aan te nemen. De club die koste wat kost direct wil terugkeren naar de Eredivisie, ging keihard onderuit bij Dordrecht, waardoor het gat met koploper Den Bosch is opgelopen tot twaalf punten. ADO heeft zelfs nog maar twee clubs onder zich. Voor Dordrecht scoorden Nito Sequeira en Bart van Muyen voor rust en Nick van der Velden (tweemaal) en Moussa Kalisse erna. Dordrecht gaat dankzij de grote zege aan kop in de tweede periode.

TOP Oss-Stormvogels Telstar 1-0
TOP Oss won op de zevende speeldag voor het eerst dit seizoen en raakte de laatste plaats kwijt aan RBC. Dirk Schoofs was verantwoordelijk voor de winnende treffer. Hij scoorde na een kwartier.

FC Volendam-Go Ahead Eagles 5-1
Volendam maakte korte metten met Go Ahead. Binnen vijftig minuten scoorden de Noord-Hollanders vijf keer, al kwam de 1-0 van Eagles-doelman Kevin Moeliker. Bernard Hofstede maakte er twee. Volendam klom drie plaatsen en staat nu zevende. Bovendien was de ruime zege welkom bij het begin van de tweede periode.

SC Cambuur-Leeuwarden-RBC Roosendaal 2-2
RBC ontsnapte in extremis aan een nederlaag in Friesland. Benjamin Martha maakte in de negentigste minuut gelijk. Jeffrey Vlug had eerder al een 1-0 achterstand ongedaan gemaakt. Toch betekende het gelijkspel dat de Brabanders nu hekkensluiter zijn in de Jupiler League.

Fortuna Sittard-AGOVV Apeldoorn 5-2
Fortuna had in de voorgaande zes wedstrijden vijf keer gescoord en verdubbelde dat aantal tegen AGOVV. Florencio Cornelia maakte er drie voor de Limburgers, Jürgen Heinrichs twee.

FC Emmen-FC Omniworld 0-0
Dat er geen winnaar kwam bij Emmen-Omniworld, was niet verrassend. Beide clubs hadden evenveel punten en speelden al drie keer gelijk. Voor Omniworld was het al de tweede 0-0 dit seizoen.

Haarlem-FC Eindhoven 3-1
Haarlem boekte terreinwinst door de overwinning op Eindhoven. Tim Nelemans zette de gasten op voorsprong, maar de Roodbroeken gingen erop en erover via Roel de Graaff (twee keer) en Bernard Quinoo.