Den Bosch koploper na productieve avond

FC Den Bosch is tot nog toe de enige club zonder puntverlies in de Jupiler League. Er vielen veel goals, met uitzondering van het duel Veendam-MVV.

FC Den Bosch-FC Omniworld 4-1
FC Den Bosch is tot nog toe de enige club zonder puntverlies in de Jupiler League. De ploeg van Theo Bos won opnieuw. Pas in de laatste vijf minuten liep Den Bosch uit naar een grote overwinning via twee goals van Koen van der Biezen. In de eerste helft hadden Gorgi Hristov en Nyron Wau de thuisploeg op 2-0 gezet, na rust deed Sander Duits wat terug uit een strafschop.

BV Veendam-MVV 0-0
Veendam en MVV hadden de twijfelachtige eer het eerste doelpuntloze gelijkspel te produceren dit seizoen. De uitslag viel zeker gezien de vele goals elders uit de toon. In de zeven wedstrijden op vrijdagavond vielen er 29 treffers.

RKC Waalwijk-SC Cambuur-Leeuwarden 6-3
Het publiek in Waalwijk zag de meeste doelpunten, vooral na rust, toen er zes vielen, waarvan vijf in het laatste kwartier. RKC-invaller Kevin Vink was in die periode met drie goals op schot.

Fortuna Sittard-FC Volendam 0-1
Volendam staat op vier punten na twee duels. De Noord-Hollanders wonnen nipt in Limburg. Rowin van Zaanen, vorige week ook al goed voor een doelpunt, kroonde zich tot matchwinner. Hij sloeg na achttien minuten toe, waarna Fortuna niet meer langszij wist te komen.

FC Dordrecht-TOP Oss 1-1
Dordrecht sprokkelde zijn eerste puntje, terwijl TOP Oss opnieuw gelijkspeelde. Nassir Maachi opende de score voor Dordrecht, maar Davy Zafarin maakte snel gelijk. De resterende 62 minuten leverden geen tastbaar resultaat meer op.

FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 3-3
Zes goals maar geen winnaar aan De Meerdijk. AGOVV leidde twee keer met één doelpunt verschil, maar Emmen leek de zege te gaan pakken. Zij het dat Koen Garritsen alles in de 83ste minuut weer in evenwicht bracht.

FC Zwolle-FC Eindhoven 3-3
Eindhoven dankte het punt volledig aan Fabio Caracciolo. De spits maakte alledrie de goals voor de Brabanders. Hij opende de score en maakte een 3-1 achterstand ongedaan.