Den Haag en Anderlecht akkoord over komst Bulykin

ADO Den Haag en Anderlecht hebben dinsdag overeenstemming bereikt over de overgang van Dmitri Bulykin. In Den Haag ligt een éénjarig (huur)contract klaar voor de 30-jarige Rus.

Den Haag en Anderlecht akkoord over komst Bulykin

Bulykin maakte de voorbije weken indruk tijdens een proefperiode in Den Haag. De aanvaller beschikte over een doorlopend contract bij Anderlecht waar hij de afgelopen twee jaar weinig aan spelen toekwam.

In zijn eerste seizoen in Brussel was de Rus nog goed voor tien duels én drie goals, het jaar erop werd hij verhuurd aan Fortuna Düsseldorf. Ook in Duitsland waren speelminuten schaars voor Bulkyin.

Als international kan Bulykin overigens wel aardige cijfers overleggen. Voor de Russische ploeg maakte hij zeven doelpunten in vijftien interlands.

Anderlecht-trainer Herman Van Holsbeeck is ervan overtuigd dat de Rus zijn loopbaan weer op de rails krijgt in Den Haag. 'Het professionalisme van Dmitri Bulykin is bewonderenswaardig. Hij gaat naar Nederland om weer een volwaardig profvoetballer te worden na zijn blessures in Duitsland vorig seizoen. Daar doet Dmitri een ernstige financiële inspanning voor, een zeldzaamheid in deze tijden.'

Trainer John van den Brom hoopt naast Bulykin ook nog een speler voor de linkerflank aan te trekken, vertelt hij aan Voetbal International. 'We hebben nu te weinig linkspoten in de selectie. Een speler die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, zou ideaal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen