Denemarken brengt titelfavoriet Engeland aan het wankelen

Reacties

Engeland is er donderdagavond niet in geslaagd om Denemarken over de knie te leggen tijdens de tweede groepswedstrijd op het EK. Na een vroege goal van Harry Kane maakten de Denen gelijk, vanaf daar ging het bergafwaarts voor de Engelsen. Wel bleef de koppositie in Groep C in de handen van Engeland.

Denemarken brengt titelfavoriet Engeland aan het wankelen
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
1 - 1
Engeland
Engeland

Net zoals bij meer wedstrijden op dit EK, was de eerste helft bijzonder aantrekkelijk. Beide landen dachten aan aanvallen en scoorden dan ook. Engeland was er als eerste bij via topschutter Kane (zie video onder). Zijn schot na een goede actie van Kyle Walker betekende zijn vijftigste doelpunt van het seizoen, hij trad ook in de voetsporen van Michael Owen en Wayne Rooney door op vier verschillende eindtoernooien te scoren namens Engeland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In plaats van door te zetten zakte Engeland meer en meer in, waar Denemarken van kon profiteren. Morten Hjulmand kreeg tien minuten voor rust, een kwartier na de openingstreffer, erg veel vrijheid op dertig meter van het doel en haalde doeltreffend uit achter keeper Jordan Pickford (zie video onder). Het was alweer de dertiende treffer van buiten het strafschopgebied op dit EK, meer dan tijdens het gehele vorige WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tekenend voor het matige spel van Engeland in de tweede helft was de ingreep die bondscoach Gareth Southgate twintig minuten voor tijd deed. Hij haalde doelpuntenmaker Kane, Phil Foden én Bukayo Saka naar de kant en bracht Ollie Watkins, Eberechi Eze en Jarrod Bowen in. Het resulteerde snel in een goede kans voor Watkins, die op het lichaam van keeper Kasper Schmeichel schoot.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.

Daarna bleef het gewenste effect uit, want Denemarken werd juist sterker in de slotfase. Zo miste Pierre-Emile Højbjerg de kruising op een haar na. Een derde goal bleef uit in Frankfurt, waardoor Engeland na de benauwde zege op Servië opnieuw niet uitblonk in Duitsland en dat ditmaal wel zag resulteren in puntenverlies. Toch hoeft het land niet te vrezen, het land gaat de laatste groepswedstrijd in als koploper van Groep C.

Eerder op de donderdag speelden groepsgenoten Slovenië en Servië gelijk tegen elkaar

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 29 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.