Denen denderen door met prachtgoals tegen Servië

Reacties

Dankzij prachtige goals van Albert Grønbaek en Yussuf Poulsen heeft Denemarken ook zijn tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen. Servië was zondagavond aanvallend simpelweg onmachtig in Kopenhagen.

Denen denderen door met prachtgoals tegen Servië
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
2 - 0
Servië
Servië

De goal waarmee Denemarken de score opende, was een pareltje. Na een balverovering op links door Christian Eriksen kwam de bal via Victor Kristiansen kwam bij Grønbaek. Laatstgenoemde speelde zonder aan te nemen aanspeelpunt Poulsen in en kreeg de bal via een hakje terug van de spits. Stade Rennes-speler Grønbaek schoot de bal vervolgens in de korte hoek voorbij doelman Predrag Rajkovic.

Het tweede doelpunt was misschien nog wel mooier. Poulsen moest improviseren bij een voorzet van linkervleugelverdediger Kristiansen. De bal kwam door de lucht achter de aanvaller van RB Leipzig. Poulsen timede zijn kunststukje perfect en scoorde met een omhaal: 2-0.

Servië deed met een paar aanvallende wissels nog wel een poging de aansluitingstreffer te maken, maar dat leverde weinig op. Met AZ'er Kristijan Belic in de laatste twintig minuten binnen de lijnen kwamen de bezoekers net als donderdag tegen EK-winnaar Spanje (0-0) niet tot scoren. Denemarken won in de eerste speelronde al met 2-0 van Zwitserland en blijft de koploper in de poule.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Denemarken
2
2
0
0
4-0
+4
6
2
Spanje
2
1
1
0
4-1
+3
4
3
Servië
2
0
1
1
0-2
-2
1
4
Zwitserland
2
0
0
2
1-6
-5
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.