Depor zorgt tegen Milan voor volgende stunt

Titelverdediger AC Milan heeft het slechte voorbeeld van Real Madrid gevolgd. Deportivo La Coruña legde voor rust de solide basis voor het Wonder van Riazor (4-0).

AC Milan moet dinsdagavond in het vuistje hebben gelachen, toen het kennisnam van de uitschakeling van de voornaamste concurrenten Real Madrid en Arsenal. Maar de Italiaanse titelverdediger verging het lachen in Riazor, waar ook de regerend Europees kampioen een veilige marge uit handen gaf.

De uitschakeling van AC Milan was terecht, of liever gezegd, de halve finale voor Deportivo La Coruña was terecht. Want de Galicische formatie bewees dat het evenals AS Monaco in staat is een Europese grootmacht een pootje te lichten, ondanks een flinke achterstand.

De achterstand uit de eerste wedstrijd (4-1 voor AC Milan) was al in de eerste helft ongedaan gemaakt. Walter Pandiani gaf de gewenste snelle voorsprong, Juan Carlos Valerón profiteerde van een fout van Milan-keeper Dida (2-0) en op slag van rust onderstreepte Luque de ongekende wilskracht van Depor (3-0).

AC Milan, dat vooral in defensief opzicht minder solide oogde dan gebruikelijk, leek zich ondanks de achterstand niet echt druk te maken. Een rekensom leerde dat één Italiaans doelpunt voldoende zou zijn voor een plaats in de halve finale van de Champions League. Maar gezien manier waarop de tweede helft voor Milan verliep, was het hopen op een toevalstreffer. Want AC Milan was de mindere van Deportivo, dat een kwartier voor het einde via invaller Fran zelfs op 4-0 kwam.

De toevalstreffer kwam er niet ondanks pogingen van invallers Rui Costa en Filippo Inzaghi. En dus bereikte Deportivo La Coruña voor de eerste keer in de historie de halve finale van de Champions League.