ADVERTORIAL - Zondagmiddag om 21.00 uur staan Atlético Madrid en Real Madrid in het Wanda Metropolitano tegenover elkaar. De Madrileense derby was de laatste jaren telkens goed voor spektakel. Maar dat is ook weleens anders geweest. Blik vooruit en speel mee met Unibet!

Atlético Madrid
21:00
Real Madrid
Real Madrid

Van september 2019 tot mei 2022 stonden er zeven duels tussen Atlético Madrid en Real Madrid op de rol. Het was een periode waarin Diego Simeone veel waarde hechtte aan het compact staan en weinig kansen weggeven. De verhitte derby's leidden in die periode steevast tot meer kaarten dan doelpunten. In die zeven duels werd in totaal maar acht keer gescoord. Daar staan 39 kaarten tegenover.

Laatste jaren spektakel

Maar ook de voetbalfilosofie van Simeone is aan verandering onderhevig. Atlético speelt tegenwoordig een stuk attractiever en dat was ook terug te zien in de laatste ontmoetingen met rivaal Real Madrid. De laatste edities leverden steevast spektakel op. De meest recente derby eindigde in februari in 1-1. Voormalig speler van Real Madrid dompelde zijn oude ploeg in Santiago Bernabéu in de derde minuut van de blessuretijd in rouw met de gelijkmaker.

Een maand eerder had Atlético Madrid buurman Real nog uitgeschakeld in de Spaanse beker. Er moest een verlenging aan te pas komen, maar de ploeg van Simeone won met 4-2. Dat duel was echter niet zo doelpuntrijk als de ontmoeting tussen de twee clubs in de Super Cup van een week eerder, toen Real Madrid na verlenging met 5-3 van Atlético won. De keer daarvoor was het in eigen huis 3-1 voor Atlético in de competitie.

Bellingham 4.00 9.50

Sinds die eerder aangehaalde periode waarin er gemiddeld ruim 1,1 goals per wedstrijd vielen, is dat gemiddelde flink opgekrikt. In de zeven ontmoetingen daarna werden er gemiddeld 4 goals per wedstrijd gemaakt. Als je denkt dat dat zondag weer gaat gebeuren (meer dan 3.5 goals) dan kan dat je 3.00 keer je inzet opleveren. Beide teams scoren in de eerste helft heeft een quotering van 3.80.

Vorm van beide ploegen

Atlético Madrid en Real Madrid zijn momenteel de nummers drie en twee van de Spaanse competitie. Real Madrid speelde in zeven wedstrijden twee keer gelijk, Atlético drie keer. De ploeg van Simeone kreeg in die zeven wedstrijden pas drie tegengoals, het minste van alle La Liga-ploegen. Atlético hield al vijf keer de nul. Daar staat tegenover dat Real Madrid op Barcelona na de meest scorende ploeg van Spanje is en de ploeg die de meeste kansen creëert.

Real Madrid moet het zondag in ieder geval stellen zonder sterspeler Kylian Mbappé. De Fransman kampt met een bovenbeenblessure en is daardoor voorlopig niet van de partij. De wedkantoren schatten de kansen voor Real Madrid net iets hoger in. Winst van de thuisploeg heeft een quotering van 2.95. Een gelijkspel staat op 3.35 en een overwinning voor Real Madrid op 2.50.

Verwacht jij opnieuw veel doelpunten bij Atlético Madrid tegen Real Madrid? Bekijk het uitgebreide aanbod van Unibet en speel mee!