Derby van Manchester prooi voor United

Na de plaatsing voor de tweede ronde van de Champions League op woensdag, boekte Manchester United op zaterdag ook succes in de nationale competitie. Op Old Trafford werd de stadsderby met Manchester City met 3-1 gewonnen.

Heel even werd het spannend doordat City in de 72ste minuut terugkwam tot 2-1. Oud-Ajacied Hatem Trabelsi kapte de bal naar zijn linkerbeen en verraste doelman Edwin van der Sar met een schot net onder de lat in de korte hoek.

Na het doelpunt van de Tunesiër leken de gasten nog aan te kunnen zetten tot een offensief voor de gelijkmaker. Zover kwam het niet door toedoen van Cristiano Ronaldo. De Portugees schoot, al dan niet in buitenspelpositie, van dichtbij de 3-1 binnen na een gekraakt schot van Wayne Rooney, die zelf al na zes minuten voor de 1-0 had gezorgd.

Met de snelle openingstreffer was United meer dan een uur heer en meester geweest. Op slag van rust promoveerde Louis Saha een slap schot van Gabriel Heinze tot doelpunt voor de 2-0. In de laatste minuut verloor City aanvaller Bernado Corradi met een tweede gele kaart na het maken van een schwalbe.