Derde en vierde penalty in vijfde wedstrijd: Real Madrid wint in San Sebastian

Reacties

Real Madrid begon stroef aan het seizoen, maar lijkt langzaamaan op stoom te komen. Vinícius Júnior en Kylian Mbappé wezen De Koninklijke zaterdag vanaf de stip de weg naar een overwinning op Real Sociedad.

Derde en vierde penalty in vijfde wedstrijd: Real Madrid wint in San Sebastian
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid had zich de seizoenstart anders voorgesteld. De thuisduels met Real Valladolid en Real Betis werden gewonnen, maar beide eilandbezoeken eindigden in een gelijkspel. Zowel Las Palmas als Real Mallorca weerhield De Koninklijke van een overwinning. Het goede nieuws was dat Mbappé tegen Betis zijn eerste doelpunten in La Liga liet aantekenen.

De veelbesproken zomeraanwinst begon op bezoek bij Real Sociedad opnieuw in de punt van de aanval. In Estadio Anoeta kregen de bezoekers een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Álex Remiro voorkwam tot twee keer toe een doelpunt van Real Madrid, dat zelf ook niet mocht klagen. Luka Susic raakte de paal, Sheraldo Becker de onderkant van de lat.

Vinícius doet het zelf
Meteen na rust teisterde Sociedad voor de derde keer het aluminium. Opnieuw stond de paal een doelpunt van Susic in de weg. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want binnen het uur greep Real Madrid alsnog de voorsprong. Vinícius liet de eer vorige week nog aan Mbappé, maar legde dit keer zelf aan voor een penalty. De inzet van de Braziliaan was ver genoeg in de hoek om Remiro te verschalken.

Ook Mbappé mag aanleggen
Zonder Becker, die door trainer Imanol Alguacil naar de kant werd gehaald, ging Sociedad op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, want een kwartier voor tijd mocht Real Madrid opnieuw aanleggen vanaf de stip. Vinícius gunde de mogelijkheid aan Mbappé, die de vierde penalty van de titelverdediger in vijf duels omzette in een doelpunt.

Daar bleef het bij in San Sebastian. Dat betekent dat Real Madrid de tweede plaats weer overneemt van Villarreal. De titelverdediger staat een punt achter op Barcelona, dat nog een duel tegoed heeft. De koploper gaat zondag op bezoek bij Girona.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.