Deschamps kiest voor jongste debutant in meer dan honderd jaar

Reacties

De carrière van Warren Zaïre-Emery gaat als een raket omhoog. De zeventienjarige middenvelder is voor het eerst opgeroepen voor Frankrijk en maakt in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar meteen zijn debuut in de basis. Daarmee wordt Zaïre-Emery de jongste debutant sinds 1914.

Deschamps kiest voor jongste debutant in meer dan honderd jaar
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
14 - 0
Gibraltar
Gibraltar

In de groep van Nederland plaatste Frankrijk zich de vorige interlandperiode al voor het EK. Dat geeft Didier Deschamps de kans om in de afsluitende kwalificatieduels met Gibraltar en Griekenland een aantal wijzigingen door te voeren. Dat betekent goed nieuws voor Zaïre-Emery, want het toptalent viert zijn debuut voor Les Bleus ​​​​​​​als basisspeler.

In de geschiedenis van het Franse voetbal debuteerden slechts vier spelers op jongere leeftijd dan de middenvelder van Paris Saint-Germain. Dat gebeurde allemaal nog voor de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog in 1914. Drie jaar geleden debuteerde ook Eduardo Camavinga op zeventienjarige leeftijd. De speler van Real Madrid was toen een maand ouder dan Zaïre-Emery nu is.

Zaïre-Emery vormt tegen Gibraltar een middenveld met Adrien Rabiot en Antoine Griezmann. Kylian Mbappé, Marcus Thuram en Kingsley Coman vormen de voorhoede, in de defensie beginnnen Theo Hernández, Dayot Upamecano, Jean-Clair Todibo en Jonathan Clauss. Mike Maignan staat onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Zaïre-Emery
Meer over W. Zaïre-Emery
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.