Deschamps verdedigt keuzes: 'Ik heb niet gebluft met Mbappé'

Reacties

Didier Deschamps moest zich na afloop tegenover de Franse media verdedigen voor zijn keuzes. Bij afwezigheid van Kylian Mbappé koos de bondscoach voor een extra middenvelder tegen Oranje. Dat resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel.

Deschamps verdedigt keuzes: 'Ik heb niet gebluft met Mbappé'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

De behoudende keuzes van Deschamps zorgden sinds zijn aanstelling als bondscoach in 2012 wel vaker voor vraagtekens in Frankrijk. Zo ook vrijdagavond weer, toen de 55-jarige oud-international zijn ploeg in een 4-4-2-systeem liet aantreden met Adrien Rabiot als verkapte linksbuiten op het middenveld naast uitblinker N'Golo Kanté en de weer fitte Aurélien Tchouaméni.

Op de persconferentie na afloop gaf Deschamps uitleg over die keuze. 'Ik koos voor de beste balans tussen aanval en verdediging tegen een goed Nederlands elftal, dat behoudender speelde dan normaal', zei de Franse bondscoach, die in de slotfase ook niet aanvallend wisselde. Olivier Giroud en Kingsley Coman vervingen collega-aanvallers Marcus Thuram en Ousmane Dembélé.

Zonder Mbappé won Frankrijk opnieuw niet. De vorige zes interlands zonder de sterspeler leverden ook al geen zege op. Deschamps wilde echter geen risico nemen met zijn captain, die zijn neus brak in het eerste EK-duel met Oostenrijk. 'Ik heb niet gebluft', verdedigde de bondscoach die beslissing. 'Het was beter dat hij op de bank bleef. Het gaat steeds beter. Elke dag die passeert, is winst.'

Franse media verwachten dat Mbappé, die donderdag trainde met een masker en daar overduidelijk nog aan moest wennen, zich richt op het derde groepsduel met Polen en daarna in de knock-outfase weer beschikbaar is. Deschamps liet de belangen zeker meewegen. 'Als het een beslissende wedstrijd was geweest, had ik er misschien anders over gedacht. Maar nu was dit beter.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.