Dessers goud waard voor Rangers, Jansen moet vrezen voor CL-exit

Reacties

Cyriel Dessers heeft een nederlaag van Rangers FC voorkomen in de voorronde van de Champions League. Op aangeven van invaller Vaclav Cerny toonde hij maar weer eens zijn waarde. Voor Pascal Jansen en Jayden Oosterwolde was het een minder fijne avond. 

Dessers goud waard voor Rangers, Jansen moet vrezen voor CL-exit
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
2 - 0
Ferencváros
Ferencváros

Pascal Jansen moet behoorlijk aan de bak om komend seizoen met Ferencváros in de Champions League actief te zijn. Na het uitschakelen van The New Saints ging het dinsdagavond in het heenduel bij FC Midtjylland een stuk minder goed. Adam Buksa profiteerde na ruim een kwartier van een gigantische blunder van Raul Gustavo, waarna invaller Franculino Djú de score verdubbelde twintig minuten voor tijd. Een treffer van Aral Simsir op slag van rust werd nog afgekeurd, waardoor Jansen nog enig perspectief heeft.

Het is de eerste wedstrijd die de oud-trainer van AZ niet weet te winnen met zijn nieuwe werkgever. De twee duels in de vorige voorronde van het miljardenbal werden gewonnen en afgelopen weekend werd TE Kecskemeti (1-0) verslagen bij de eerste speelronde in de Hongaarse competitie.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Rangers leek lange tijd op een nipte nederlaag af te stevenen nadat Andriy Yarmolenko uit een counter na ruim een half uur van dichtbij de thuisploeg op voorsprong had geschoten. Met de van FC Twente overgekomen Robin Pröpper, Danilo en Cerny op de bank, kregen de Schotten een aantal mogelijkheden, maar waren telkens niet trefzeker.

Totdat Cerny, de enige speler met een Eredivisie-verleden die inviel, diep in blessuretijd de bal vanaf rechts nog eens voorslingerde. Dessers liep van dichtbij tegen de bal aan en toonde maar weer zijn waarde voor Rangers, dat zodoende een prima uitgangspositie meeneemt voor de return.

Lille
Lille
2 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Een eigen doelpunt van Jayden Oosterwolde is Fenerbahçe fataal geworden in het heenduel op bezoek bij Lille. De Nederlandse verdediger kreeg vroeg in het duel een voorzet vanaf rechts snoeihard tegen zich aangeschoten en zag de bal via zijn rug achter zijn eigen doelman belanden.

Daar hikten Dusan Tadic, Ferdi Kadioglu, Sebastian Szymanski en consorten ruim een uur tegenaan in een verder gelijkopgaand duel, totdat tien minuten voor het einde invaller Irfan Can Kahveci achter de bal ging staan. Met zijn linkervoet krulde hij de bal perfect over de muur heen en leek het ongelukkige moment van Oosterwolde te compenseren. In blessuretijd zorgde Edon Zhegrova alsnog voor een kater bij de oud-speler van FC Twente en heel Fenerbahçe. De inzet van de rechtsbuiten werd overigens óók aangeraakt, maar ditmaal was Çaglar Söyüncü de ongelukkige.

Di 6 aug.

In de Europa League was er succes voor de Nederlandse enclave van Maccabi Tel Aviv. Met kersverse aanwinst Tyrese Asante en Joris van Overeem in de basis won de ploeg op bezoek bij Panevezys. Bij de Litouwse ploeg zwaait voormalig NAC Breda-coach Stijn Vreven momenteel scepter, maar hij zal voor de return alle zeilen moeten bijzetten om de volgende voorronde van het tweede toernooi te halen. Bij de thuisploeg viel Jeffrey Sarpong overigens al in de eerste helft in.

Di 6 aug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.