Deze spelers maken kans op Eredivisie Award voor Speler van het Jaar

Reacties

Dávid Hancko, Joey Veerman, Luuk de Jong, Sem Steijn en Vangelis Pavlidis maken kans om te worden uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Met twee spelers is landskampioen PSV dubbel vertegenwoordigd.

Deze spelers maken kans op Eredivisie Award voor Speler van het Jaar

De Eredivisie Awards zijn de equivalent van het VI Speler van Jaar-klassement. Met een gemiddeld cijfer van 7,05 ging Joey Veerman er met de hoofdprijs vandoor. De middenvelder van PSV maakt ook kans op de Eredivisie Award. Dat geldt ook voor Hancko, De Jong, Steijn en Pavlidis (inmiddels spelend voor Benfica), die met Veerman uitmaken wie Orkun Kökcü opvolgt.

Bij de vrouwen maken Caitlin Dijkstra, Chasity Grant, Romée Leuchter, Joëlle Smits en Tessa Wullaert kans op de award. Van de genomineerden zijn alleen Grant (Ajax) en Smits (PSV) nog actief op de Nederlandse velden. Leuchter verruilde Ajax voor Paris Saint-Germain, Dijkstra ging van FC Twente naar Wolfsburg en Wullaert verkaste van Fortuna Sittard naar Internazionale.

Beide winnaars worden op maandag 2 september onthuld in DeFabrique in Utrecht. De uitreiking wordt vanaf 20.30 uur live uitgezonden op ESPN, dat voor de verkiezing samenwerkt met Eredivisie CV. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.