Di María slikt woorden over Van Gaal en WK-penalty's in: 'Om het netjes te houden'

Reacties

Ángel Di María (36) is nog altijd blij dat hij Louis van Gaal verslagen heeft op weg naar de wereldtitel van 2022. De Argentijn heeft zich opnieuw negatief uitgelaten over zijn oud-trainer.

Di María slikt woorden over Van Gaal en WK-penalty's in: 'Om het netjes te houden'

Hoewel Oranje uitvoerig voorbereid was op een penaltyserie, bleek Argentinië sterker vanaf elf meter in de kwartfinale. 'We versloegen ze met strafschoppen, ook al zei hij dat we dat niet zouden doen, want hij weet alles', zegt Di María in Breaking Down the Wall, een driedelige documentaire over zijn carrière. 'Uiteindelijk kon hij zijn woorden in zijn… laten we zeggen dat hij zijn woorden kon inslikken. Om het netjes te houden.'

De overwinning op Van Gaal was van extra waarde voor Di María, zegt zijn vrouw Jorgelina Cardoso in dezelfde documentaire: 'Hij is een kei in mensen de mond snoeren. En ik denk dat hij met die overwinning op Van Gaal zijn gelijk heeft gehaald.'

Een herhaling van zetten in de documentaire is dat Di María de Nederlander 'zijn slechtste trainer ooit' noemt, ook al 'wordt hij er nooit moe van' om dat te blijven zeggen. Zijn mislukte periode bij Manchester United wijt de Argentijn aan Van Gaal. Onlangs stopte de 145-voudig international bij de nationale ploeg.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.