Diarra stemt in met transfer van Portsmouth naar Real

Lassana Diarra en Real Madrid rondden zondag de transfer van de middenvelder af. De Fransman verlaat op 1 januari 2009 Portsmouth en tekent tot de zomer van 2013 bij de Spaanse kampioen.

Diarra stemt in met transfer van Portsmouth naar Real

Afgelopen woensdag waren Real en Pompey al tot een akkoord gekomen over de transfersom van Diarra. Naar verluidt incasseert de Engelse club ruim twintig miljoen euro voor de controlerende middenvelder.

Aanvankelijk liet Diarra nog weten te aarzelen, er zouden nog andere clubs belangstelling voor hem hebben, waaronder het ambitieuze Manchester City. Maar dit weekeinde stemde de 23-jarige speler in met de overgang. Maandag zal hij de medische keuring ondergaan en volgens plan een contract ondertekenen, laat Real weten via de eigen website.

Diarra verhuisde in januari van dit jaar nog van Arsenal naar Portsmouth. En in de zomer van 2007 verruilde hij Chelsea voor een avontuur bij The Gunners. De zestienvoudig Frans international moet bij Real de plaats innemen van de met een zware knieblessure kampende Mahamadou Diarra.

Diarra is de derde speler die in januari de selectie van coach Juande Ramos versterkt. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) en Dani Parejo (uitgeleend aan Queens Park Rangers) zijn de twee andere nieuwkomers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen