Díaz kiest voor beroemd rugnummer en komt Liverpool-fans tegemoet

Reacties

Luis Díaz neemt rugnummer 7 over van James Milner. Daarmee treedt de aanvaller van Liverpool in de voetsporen van illustere voorgangers als Kenny Dalglish, Kevin Keegan, Luis Suárez en Steve McManaman.

Díaz kiest voor beroemd rugnummer en komt Liverpool-fans tegemoet
© Pro Shots

Milner droeg de laatste acht seizoenen rugnummer 7, maar de routinier verkaste deze zomer naar Brighton & Hove Albion. Díaz zag zijn kans schoon en heeft besloten met het getal op de achterkant van zijn shirt te gaan spelen. Door de prestaties van bovengenoemde namen ligt er druk op zijn keuze. Harry Kewell en Robbie Keane droegen het rugnummer bijvoorbeeld met minder succes.

De switch van Díaz betekent ook dat een aantal Liverpool-supporters zijn of haar shirt 'verkeerd' heeft laten bedrukken met rugnummer 23. Daar draagt de Colombiaan persoonlijk zorg voor. Díaz biedt de gedupeerden namelijk gratis een nieuw shirt aan. De vervangen tricots worden niet vernietigd, maar gedoneerd aan de LFC Foundation.

Wie wil 8 en 9?
Ondertussen wachten rugnummers 8 en 9 nog op een nieuwe eigenaar. Die behoorden tot voor kort toe aan respectievelijk Naby Keïta en Roberto Firmino. Nieuweling Alexis Mac Allister koos voor rugnummer 10, dat in het seizoen 2021/22 voor het laatst werd gedragen door huidig Bayern München-aanvaller Sadio Mané. Darwin Núñez wordt gezien als de nieuwe nummer 9. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.