Díaz wijst Liverpool de weg op zorgeloze middag voor Slot op Anfield

Liverpool heeft zich uitstekend herpakt in de Premier League na de eerdere uitglijder tegen Nottingham Forest. De ploeg van manager Arne Slot was zaterdagmiddag na één helft al klaar met Bournemouth.

Liverpool
Liverpool
3 - 0
AFC Bournemouth

Liverpool en Slot hoopten zich op het eigen Anfield te revancheren voor de verrassende nederlaag van vorige week tegen Nottingham Forest. The Reds, die midweeks in de Champions League overtuigend wonnen van AC Milan, leken een snelle tegenvaller te moeten verwerken, maar tot opluchting van Slot werd een vroeg doelpunt van Antoine Semenyo afgekeurd vanwege buitenspel.

Het bleek een soort wake-up call voor Liverpool, dat nog voor de pauze uitliep naar een comfortabele voorsprong. Luis Díaz profiteerde na een diepe pass van Ibrahim Konaté van een slippertje van keeper Kepa Arrizabalaga en schoof de 1-0 binnen. Twee minuten later tikte van Díaz op aangeven van Trent Alexander-Arnold ook de 2-0 binnen.

Darwin Núñez stond voor het eerst dit seizoen in de basis bij Slot en betaalde het vertrouwen terug door vlak voor rust de 3-0 in de verre hoek te krullen. Zo ontnam Liverpool, met basisplaatsen voor Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch, Bournemouth de hoop op een soortgelijke stunt als van Nottingham vorige week. Bij The Cherries startten Dean Huijsen en Justin Kluivert.

Liverpool ging in de tweede helft op zoek naar meer goals, maar de thuisploeg nam wel iets meer gas terug. Núñez was nog dicht bij een tweede doelpunt, maar Huijsen bracht voor Bournemouth redding op de doellijn. Federico Chiesa, die net als Cody Gakpo inviel, dacht ook heel even het net te vinden: zijn inzet kwam tegen de paal. Liverpool en Slot komen door de comfortabele zege voorlopig weer aan kop in de Premier League.